Martin KupperFoto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
21. mai 2014, 08:30

Kupper: trennis heitsin juba 65 meetrit (1)

Mullu 65-meetri-joonest jagu saanud kettaheitja Martin Kupper alustas tänavust hooaega eile Tallinnas 60.87ga ja oli vastakate tunnete küüsis.

"Stabiilsus on parem kui varem ja see teeb ka natuke rõõmu," rääkis Kupper, kes paremuselt teisel katsel sai kirja 60.03 ja kolmandal 60.01.

"Kuid tehnika on veel haprake, logiseb siit ja sealt. Samas alustasin eelmisel aastal nulliga ja teisel võistlusel heitsin 56 meetrit. Nüüd tunnen, et edasiminek on olnud korralik."

Kupperi hing jäi siiski kripeldama. "Rahulolu oleks pakkunud 63 meetrit ja Euroopa meistrivõistluste norm," lausus ta.

"Nädal tagasi heitsin trennis 65. Nende katsete põhjal arvasin, mis see 63 ikka on. Samas pole ma tugevaid treeninguid lõpetanud, need kestavad veel nädal aega."

Eile jagas Kupperile hoolega näpunäiteid treener Aleksander Tammert, kes pole ka ise spordiga lõpparvet teinud. "Portugalis võttis ta ketta kätte küll ja heitis päris kaugele, eriti kui arvestada, kui vähe ta treeninud on," märkis õpilane, kelle kinnitusel kavatseb 2004. aasta olümpia pronksimees suvel võistelda.

Portugalis timmis Kupper vormi märtsis, enne seda õnnestus tal Tallinnas teha ka mõned ühistreeningud Leedu korüfee Virgilijus Aleknaga. "Pärast Portugali olen harjutanud Eestis," sõnas Kupper.

"Siin on igasugustes tingimustes heidetud – ka vihmas," lisas ta muigamisi.

Naiste kettaheite võitis Anu Teesaar 51.90ga.