Autode romula: vasakul Jan Ullrichi juhitud Audi, keskel Alfa Romeo ning paremal CitroenFoto: HANDOUT
Jalgrattasport
21. mai 2014, 12:44

Endine rattaäss põhjustas ahelkokkupõrke! (10)

Endine rattaproff, 1997. aasta Tour de France'i võitja Jan Ullrich põhjustas esmaspäeva õhtul Mattwilis Šveitsis tõsise liiklusõnnetuse. Kui Šveitsi ajakirja Blick väitel oli Ullrich purupurjus, lükkas siiski politsei väite ümber, vahendas Bild.

Thurgau kantoni politsei sõnul toimus ahelkokkupõrge, mille alustajaks oli Ullrich, kes sõitis oma Audiga punasele Citroenile tagant sisse. Ullrichi masina taga olev Alfa Romeo ei suutnud end samuti peatada ning libises teepervele. Lõpptulemuseks romula missugune!

Kaks inimest viidi haiglasse, Ullrich ise pääses vigastusteta. Ometi näitas Blicki andmeil alkomeeter Ullrichi veres 1.4 promilli suurust alkoholitarvitamist. Hilisemad vere-ja uriiniproovid alkoholitarvitamist ei näidanud. Ka mees ise eitab seda.

"Ma olin stressis, tulin kohtumiselt ja tahtsin nii kiiresti kui võimalik koju jõuda," rääkis lähedalasuvas Scherzingen am Bodensees elav rattur. "Mängus polnud mingit alkoholi, kuid mul on kahju. Tänu jumalale ei saanud keegi surma!"

Mees kinnitas ka, et kiirus polnud üldse suur - kõigest 20 km/h! 

Ullrich on ka varem õnnetusi põhjustanud - 2002. aastal põhjustas ta oma Porschega Freiburgi lähedal avarii, toona puhus ta alkomeetrisse 1.4 promilli.