Foto: MARI LUUD
Korvpall
21. mai 2014, 14:21

Ka Venemaa tuleks mängu, kui Ukraina jääb EM-ita (2)

Kui järgmise aasta korvpalli EM-finaalturniir võetakse Ukrainalt ära, tahab seda korraldada ilmselt terve Euroopa. Huvilisi tuleb juurde kui seeni pärast vihma ning mängu astub ka Venemaa.

"Kui jutt käib sellest, et alagrupiturniirid korraldada erinevates riikides, võime selle protsessiga liituda," teatas Venemaa korvpalliliidu president Julia Anikejeva ajalehele Sport-Ekspress. "Ühe alagrupi korraldamiseks oleks Sotši ideaalne koht. Linnas on suurepärased spordirajatised, lisaks kasvatas hiljutine taliolümpia huvi linna vastu tohutult."

Samas märkis Anikejeva, et Venemaal toimub lähiajal niigi väga palju rahvusvahelisi korvpallivõistlusi ning täiemahulist EMi poleks mõtet võtta.

Kui eile teatas üks Hispaania spordileht, et too riik on ainsana valmis EMi otsast lõpuni ise läbi viima, siis Venemaa alajuht nimetas sellise riigina hoopis Itaalia. Tema sõnul on oma huvist rääkinud ka Prantsusmaa ja Türgi.

Nii et kui hispaanlased tõid eile välja 16 huvitatud riiki, siis Anikejeva lisas sellesse nimekirja veel kolm tükki: Venemaa, Itaalia, Türgi.

Teatavasti on asjast huvitatud ka Balti riigid. Esimene selgus peaks saabuma 13. juunil, mil FIBA Euroopa uus juhatus otsustab ilmselt Ukraina-küsimuse. Kui neile EM ei jää, peetakse uu(t)e korraldaja(te) nimetamiseni ilmselt korralikke kulissidetaguseid lahinguid ja tehakse lobitööd. Tähtsaim on asjaolu, et Eesti koondis on sellele võistlusele juba pääsenud.