Iluuisutaja Jelena Glebova jaoks oli tema kolmas, tänavu Sotšis toimunud olümpia karjääri viimane.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
21. mai 2014, 20:37

PARAS PAUK! Iluuisutaja Jelena Glebova lõpetas vaid 24aastasena karjääri (33)

Eesti läbi aegade edukaim iluusutaja, kolmedel olümpiamängudel võistelnud Jelena Glebova sportlaskarjäär on lõppenud. 24aastasena tippspordist loobuda otsustanud Glebova sõnul sündis otsus juba ammu.

Jelena, miks otsustasid karjäärile punkti panna?

Tegelikult oli mul juba ammu plaanis, et uisutan kolmel olümpial ja lõpetan 24aastasena karjääri. Tegin otsuse umbes viis aastat tagasi, aga ei olnud seda kellelegi avaldanud. Kõige seetõttu polnud otsust raske teha, olin selleks valmis.

Kas kahju ei ole iluuisutamist, oma suurt armastust jätta?

Ma ei tunne, et iluuisutamise täiesti maha jätan, sest soovin alaga ikka seotuks jääda. Tulevikus tahan olla treener, võib-olla koreograaf või teha mõnda muud iluuisutamisega seotud tööd. Jääšõudes sõitmist võib-olla jätkan, aga mitte praegu, sest kõige tähtsam on ülikool. Juunis kaitsen koreograafias bakalaureusetööd. See on praegu kõige tähtsam.

Mida võtad ette pärast lõputöö kaitsmist?

Edasine on kõik küsimärgi all. Olen praegu tagasi Tallinna volikogus, ei välista, et jätkan tegutsemist selles vallas.

Millised hetked oma karjäärist esile tõstaksid? Millised on need sündmused, mille peale mõnekümne aasta pärast mõeldes saad endamisi öelda: vot see oli vahva!

Kindlasti tänavuste Euroopa meistrivõistluste 7. koht. See oli vaieldamatult üks mu karjääri silmapaistvamaid momente ning pakkus suurt rahulolu.

Kuidas võttis su otsuse vastu sloveenist treener Igor Krakovec?

Kui kolme aasta eest tema juurde läksin, siis leppisime kokku, et teeme koostööd kolm aastat ja kui on tahtmist, siis jätkame. Seega midagi pooleli ei jäänud. Igor oli mulle väga tänulik ja ütles, et meil oli koos palju häid võistluse. Koostöö Igoriga oli väga tore.

Kas sul midagi kripeldama ka jääb?

Kindlasti on kahju, et Sotši olümpia ei läinud nii hästi nagu tahtsin. Aga ma ei vaata oma karjäärile tagasi läbi ühe võistluse, vaid näen ikkagi suurt pilti. Edukaid võistlus oli mul kõvasti rohkem. Olen rahul.