Obrenovaci linn enne evakueerimistFoto: Dušan Sisic
Korvpall
22. mai 2014, 15:12

Rapla korvpallimeeskonna üleskutse: aitame üleujutuses kodu kaotanud mängumeest! (4)

Rapla Tyco serblasest leegionär Dušan Sisici on jäänud riiki tabanud üleujutuste tõttu koduta. Rapla meeskond kutsub üles kõiki, kel võimalik, Sisicit raskel hetkel aitama. Toome ära teksti klubi koduleheküljelt:

Dušan Sisic oli 2013/2014 aasta hooajal üks kahest TYCO Rapla korvpallimeeskonna võõrleegionärdeist. Serblasest pallur oli meeskonnas hinnatud kui kompromissitu võitleja. Nüüd, kus hooaeg on läbi ja Dušan kodumaale siirdunud, on mees sunnitud taas võitlema, seekord enda ning oma pereliikmete elu nimel.

Teatavasti on Balkanimaid tabanud ootamatu looduskatastroof. Üleujutustes on hukkunud veel teadmata hulk inimesi, üle miljoni on kaotanud kogu oma maise vara ning kodudest evakueeritud. Ühes teiste piirkondadega on katastroof tabanud ka Dušan Sisic-i kodulinna Obrenovacit. Dušani ja tema pereliikmete elud on päästetud, kuid olukord ei ole tema jaoks teps mitte lihtne.

Dušani pere elas Obrenovaci linnas majas, mille oli tema isa oma kätega ehitanud. Hoone, kus elas Dušani vanaema, on täielikult üle ujutatud. Majas, kus Dušan oli sünnist saati elanud, on üle ujutatud terve esimene korrus. Üleujutus jõudis Obrenovaci linna reedel, 16.mail. Dušan ja tema pere veetsid 24 tundi maja teisel korrusel ilma toidu, vee ja elektrita. Seejärel evakueeriti nad Belgradi.

Nädal aega saab Dušan elada Belgradis, kuhu on elamistingimused organiseerinud tema venna tööandja. Praeguseks hetkeks ei tea ta, kus edaspidi peatuda, millal ta saab naaseda koju ning kas tema maja peab vastu teise üleujutuste laine.

Dušan on südamest tänulik, et tema pere on katastroofi üle elanud, kuid sellegipoolest ei saa salata, et olukord paistab üsna lootusetu.

Rapla Korvpallikool kutsub üles kõiki häid inimesi, kes hoolivad meie korvpallipere liikmest, oma panust andma. Aitame üheskoos lihtsustada ajutise elupaiga leidmist ning püüame anda väikese tõuke, et Dušani pere saaks oma kodu taastada. Mitmed heateod moodustavad kokku hindamatu abi Dušanile! Korvpallikool kogub annetusi Dušani abistamiseks kuni 5.juunini järgmisele pangakontole:

DUSAN SISIC, EE941010011661759229 SEB pank, selgitus: Help.