Piret PormeisterFoto: Stanislav Moškov
Talisport
23. mai 2014, 09:00

Šveitslane jätkab sprinterite treenerina, kuid sportlastel raha napib

Šveitslane Christoph Schmid kinnitas eile Eesti Suusaliidule, et jätkab vähemalt ühe hooaja Eesti sprindikoondise peatreenerina.

"Tema juhendamisel harjutavad Siim Sellis, Peeter Kümmel ja Piret Pormeister," rääkis alaliidu spordidirektor Raul Olle.

"Timo Simonlatseri ja Kein Einaste puhul sõltub tiimiga liitumine eelkõige sellest, kuidas neil õnnestub raha leida. Triin Ojaste jätkab sporditeed isa (Kalju Ojaste – toim) juhendamisel."

Laagrite plaan on veel täpsustamisel, kuid suure tõenäosusega toimub kolm treeningkogunemist Otepääl, üks Soomes ja Šveitsis.

"Otepääl korraldatavates laagrites saavad osaleda kõikide klubide treenerid ja sportlased, kes seda soovivad," lausus Olle.

"Kuna järgmisel talvel on MM Falunis, mis asub meretasapinnal, siis pole mäestikulaagreid vaja nii palju kui varem. Erialast tööd saab teha Vuokatti suusatunnelis ja novembris Davosis."

Erinevalt möödunud olümpia-aastast on järgmise hooaja eelarve tunduvalt väiksem. Kõige valusamalt puudutab see koondisest välja jäänud sportlasi. Näiteks mullu seljavigastusega kimpus olnud Simonlatser mõlgutas loobumismõtteid.

"Mai alguses polnud sugugi kindel, kas sporditeed jätkan," avaldab ta.

"Minu puhul saab edaspidigi võtmesõna olema "tervis". Ka rahaasjad tuleb lähinädalatel korda ajada. Pean eelkõige ise vaeva nägema, praegu olengi nagu hunt Kriimsilm seitsmes ametis. Samas loodan ka klubi abile."

Simonlatser ihkab tuleval talvel edukalt esineda Otepää MK-etapil ja MMil. "Kui juba teha, siis ikka tõsiselt," rõhutab ta.

"Jaanipäeva paiku tahaks alustada tugevamate treeningutega."

Eelarve kokkusaamisega tegeleb ka Pormeister, kes on uue hooaja ettevalmistust alustanud. "ÜKE treeneri juhendamisel (Urmas Randma – toim) juba harjutan," kinnitab ta.

"Christophi grupp on väga hea. Samas sõltub rahast, kas mul on võimalik kõigis vajalikes laagrites käia."