Tallinna Levadia ja Nõmme Kalju kohtumine Kadrioru staadionil.Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
23. mai 2014, 20:54

Levadia lõpetas Kalju pika võiduseeria, Florale uskumatu võit

Jalgpalli Eesti meistriliiga 14. vooru keskes kohtumises alistas Tallinna Levadia tänu Vladislav Ivanovi 48. minuti tabamusele 1:0 Nõmme Kalju. Flora oli 3:2 parem Tallinna Infonetist ja meistriliiga tabel on väga põnev.
20:53

VÕIDUD LEVADIALE JA FLORALE! Tallinna Levadia alistas Kadriorus tänu Vladislav Ivanovi 48. minuti väravale 1:0 Nõmme Kalju ja Tallinna Flora tänu lõpuminuitite tabamustele Lillekülas 3:2 Tallinna Infoneti.

Tabeliseis: Kalju 32, Flora 31, Levadia 29. NB! Tänane kaotus oli Kalju jaoks esimene sel hooajal, kus ka reaalselt vastasele alla jäädi. Seni oli neil ainsa kaotusena tabelis tehniline kaotus Infonetile.

20:50

Väravad! Aga taas mitte Kadriorus, vaid Lillekülas, kus Flora lõi 90. minutil Infoneti vastu 2:2 viigivärava ja seejärel ka 3:2 juhtvärava. Päris hull mäng!

20:49

Selle mäsu tulemusel said Roman Smiško ja Damiano Quintieri kollased kaardid.

20:42

Kollased kaardid! Levadia värava all vallandub mäsu, kui Alo Bärnegrub rammib palli püüdnud Levadia väravavahti Roman Smiškod, kelle süütenöör on teatavasti silmapaistvalt lühike. Mäsu käigus lendab mehi siia-sinna ning tulemuseks on kollased kaardid Smiškole ja Damiano Quintierile. Viis minutit lõpuni.

20:37

Väravad! Aga mitte Kadriorus peetavas mängus Levadia - Kalju, vaid Lillekülas rulluvas kohtumises Infonet - Flora, kus kodumeeskond seadis 79. minutil tänu Vladimir Avilovi väravale jalule 1:1 viigi. Kohe seejärel teenis Infonet penalti, mille realiseeris Manucho ja viis Infoneti 2:1 juhtima! Kui Flora punkte kaotab, siis Levadiale ja Kaljule see sobib.

20:34
Ott Järvela

Mängu lõpuni on jäänud vähem kui veerand tundi ning 0:1 kaotusseisus oleval meistriliiga liidermeeskonnal Kaljul ei paista olevat kindlat ideed, kuidas viigiväravani jõuda. Tõsi, üritatakse kõvasti ning paar mängijat on suutnud end korralikult üles kütta, ent sellest üksinda ei piisa. Vaja on kvaliteeti vastase karistusalas, aga seda pole Kalju täna näidata suutnud.

20:28

Siruli on Kalju ründaja Tarmo Neemelo ja Levadia väravavaht Roman Smiško. Püsti seisavad kohtunik Hannes Kaasik ja Kalju ründav poolkaitsja Hidetoshi Wakui. Mänguseis jätkuvalt 1:0 Levadia kasuks.

20:25

Vahetus! Kalju peatreener Igor Prins, kes on mõnedes ringkondades tuntud kui mees, kes ei armasta vahetusi, otsustab 69. minutil teha esimese vangerduse. Pingile võetakse äärepoolkaitsja Janar Toomet, keda asendab hooaja algust vigastuse tõttu kõrvalt vaadanud itaallane Damiano Quintieri.

20:23

Kollane kaart! Esimese Kalju mängijana saab kollase kaardi keskpoolkaitsja Martin Vunk 65. minutil klassikalist Serbia triblingut demonstreerinud Dragomir Vukobratovici mahaniitmise eest. Kalju üritab kõvasti, aga rünnakud sumbuvad enne vastase karistusalani jõudmist kuhugi ära.

20:10

Levadia esialgsetel andmete järgi jälgib tänast kohtumist Kadrioru staadionil 1020 pealtvaatajat.

20:08

Kollane kaart! Levadia keskkaitsja Maksim Podholjuzin võtab küljejoone juures ebaviisakal moel maha Tarmo Neemelo ja kohtunik Hannes Kaasiku taskust tõuseb mängu esimene kollane kaart. Samas on Kalju leer (õigustatult) Kaasiku peale tige, et ta ei lasknud Kalju lubaval rünnakul jätkuda.

20:05

Levadia asub 1:0 juhtima! 48. minutil mängib Kalju keskkaitsja Mikk Reintam Levadia ründaja Ingemar Teeveriga õhuvõitlust pidades palli käega ning kohtunik Hannes Kaasik määrab Levadiale penalti, mille Vladislav Ivanov kindlalt realiseerib. See on alles kolmas värav, mis Nõmme Kaljule sel hooajal löödud!

20:03
Ott Järvela

Nõmme Kalju fännisektorit ehib Jaapani lipp. Kas see innustab Kalju ründava poolkaitsja Hidetoshi Wakui järjekordse väravani? Käimasoleval hooajal on jaapanlane meistriliigas seni löönud kaheksa väravat.

20:01

Teine poolaeg on alanud. Kadriorus peetavas Levadia - Kalju mängus on seis 0:0 ning Lillekülas toimuvas matšis Infonet - Flora 0:1. Kui mängud peaksid nii lõppema, näeks tabelitipp pärast 14. vooru välja selline: Kalju 33, Flora 31, Levadia 27 punkti.

19:48
Ott Järvela

Esimene poolaeg lõppenud, seis 0:0. Palava ilma kohta on mäng olnud täitsa reibas ja tempokas. Mõlemal meeskonnal oli šansse, kõige parem Levadial, aga skoor on avamata. Loodetavasti ei jää väravad nägemata.

19:42

Ja nüüd tulistab Kalju! Nurgalöögi-järgses olukorras, kui Levadia pole palli korralikult ära klaarinud, sööstab karistusalasse rahvusmeeskonna keskpoolkaitsja Martin Vunk ning annab paremaga võimsalt tuld. Pall lendab siiski napilt üle värava. Kalju seni teravaim pealelöök.

19:40

Veel üks hea võimalus Levadial! Artjom Artjunin annab vahva vindiga nurgalöögi ning Kalju meeskonnal on katmata Igor Subbotin, kes pääseb peaga löögile, aga pall lendab postist siiski meetri jagu mööda.

19:36
Ott Järvela

Mängu parim šanss on avanenud Levadial, aga senise põhjal otsustades on parem meeskond platsil Kalju. Nende mäng on kompaktsem, mõtestatum ja silmale ilusam vaadata. Levadiale annavad põhjust muretsemiseks keskkaitsjad Maksim Podholjuzin ja Artjom Artjunin, kes kipuvad Kalju võimsa ründaja Tarmo Neemelo takistamisega hätta jääma.

19:30

Pall käib latis, kui vasakult äärelt tulnud tsenderdusele pistab jala vahele Levadia kogenuim väljakumängija, teenekas ründaja Ingemar Teever. Kalju väravavaht Vitali Teleš sirutab aga parema käe välja ning lükkab palli lati kaudu üle otsajoone. Senise mängu parim šanss ning Teeverilt väga hea tegutsemine. See oli tõeliselt keeruline pealelöök.

19:20

Lillekülas peetavas mängus Infoneti ja Flora vahel on skoor avatud - Zakaria Beglarišvili 14. minuti väravast juhib 9kordne Eesti meister Flora 1:0.

Loe rohkem