Soome ja Venemaa selgitavad maailmameistrit Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK
Jäähoki
25. mai 2014, 23:26

OTSE: Venemaa alistas hoki MMi finaalis Soome (34)

Jäähoki maailmameistrivõistlustel Minskis selgus täna võitja. Finaalis alistas Venemaa 5:2 Soome ja proksimängus oli Rootsi 3:0 üle Tšehhist.

FINAAL, SOOME - VENEMAA 2:5 

III kolmandik: Nii esimesel kui ka teisel kolmandikul arvulisest ülekaalust ühe värava visanud Venemaa sai kolmandal hakkama kahe säärasega. 45. minutil tegi Danis Zaripov seisuks 4:2 ja 56. minutil Viktor Tihhonov 5:2.

II kolmandik: Soome asus 2:1 juhtima, aga Aleksandr Ovetškin seadis väga kiiresti jalule viiginumbrid. Seejärel sai Venemaa eemaldamiste tõttu tegutseda viiekesi kolme soomlase vastu. Kui tolle kriisiolukorra pidas Soome väravavaht Pekka Rinne vastu, siis peagi ta suutis Jevgeni Malkin siiski Venemaa 3:2 juhtima viia.

I kolmandik: 10.45 mängitud ning Venemaa asub juhtima, kui arvulise ülekaalu realiseerib Sergei Širokov. Kuid kolm sekundit (!) enne avaperioodi lõppu õnnestub soomlastel viigistada, värava autoriks Iiro Pakarinen.

Venemaa tegi esimesel perioodil 12 pealeviset, Soome 10.

POOLFINAALID

Soome - Tšehhi 3:0 - lõppseis

III kolmandik: Soome hoiab eduseisu ning 11 sekundit enne lõpusireeni saadab Jori Lehtera litri tühja väravasse. 3:0 ja Soome - kes pääses kaheksa parema sekka üksnes tänu sellele, et Läti koondis oskas alagrupiturniiri viimases voorus kaotada Šveitsile - on finaalis!

II kolmandik: Soomlased realiseerivad Jarkko Immoneni isikus arvulise ülekaalu (31:02) ning viimasele kolmandikajale minnakse vastu põhjanaabrite 2:0 eduseisus.

I kolmandik: Soomlased teevad 12 pealeviset tšehhide 6 vastu ning see toob ka edu: tänu Jori Lehtera väravale (8:57) juhitakse 1:0.

Venemaa - Rootsi 3:1 - lõppseis

Kohtumine lõppebki Venemaa 3:1 võiduga ja seega on esimeseks finalistiks Venemaa koondis.

III kolmandik: Kohtumine on kulgenud tasavägiselt, rootlased on üritanud, kuid pigem on venelased olnud lähemal eduseisu suurendamisele, kui rootslased viigiväravatele.

II kolmandik: Venemaa jätkab surumist ning sel ajal kui rootslastele lendab karistusminuteid, skoorivad nemad oma kolmanda värava. Autoriks Anton Belov. 3:1

I kolmandik: Rootsi läks 19. sekundil Oscar Mölleri väravast juhtima! 1:0. Seepeale muutusid venelased agresiivsemaks ning 13. minutil viigistati Sergei Plotnikovi väravast 1:1 ning 18. minutil suurendasid tänu Sergei Širokovi tabamusele eduseisu 2:1

Enne mänge

Venemaa on seni mänginud MM-il kaotuseta ja näidanud küige võimsamat minekut. Kahe superstaari - Jevgeni Malkini ja Aleksander Ovetškini vedamisel tuleb nüüd jagu saada Rootsist, kes vaatamata mitme kõva mängija keeldumisest sõita MM-ile, on väga sitke vastane.

Venelased valmistuvad väga tõsiselt, näiteks eile ei lubatud Rootsi meedial oma trennist fotosid teha.

Soome ja Tšehhimaa poleks justkui tänavu ära teeninud pääsemise poolfinaali, aga seal nad ometi on. Kes jääb peale on väga raske ennustada, suurt rolli mängivad väravavahid. Aga selge on see, et üks neist jõuab finaali ja teine mängib pronksile.