Meistrite liiga karikasFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
25. mai 2014, 00:38

Real võttis lisaajal jõuga oma ja purustas Atletico (16)

92 minutit oli Madridi Atletico kinni jalgpalli Meistrite liiga tiitlivõidus. Real Madrid aga tuli ja võttis. Sergio Ramose viigivärav kolmandal üleminutil ning kolm tabamust lisaaja lõpus tõid hoopis kuninglikule klubile oma kümnenda Euroopa meistritiitli.
00:53




Nende piltidega tõmbame omalt poolt Euroopa klubijalgpallihooajale ka joone alla. Aitäh kõigile, kes olid täna meiega ning kohtume juba Eesti koondise ning MM-matšide ülekannetes!

00:46
ottjarvela

Iker Casillas on pärast Franz Beckenbauerit ja Didier Deschampsi kolmas kapten, kes tõstnud pea kohale MMi, EMi ja Meistrite liiga karika.

00:45
Viljar Voog

Lepime nüüd kõik ühiselt kokku, et kui me homme või esmaspäeval oma sõpradele ja kolleegidele tänasest õhtust räägime, siis on jututeemadeks Sergio Ramose päästev värav, Casillase tänu oma keskkaitsja suunas, Xabi Alonso siiras rõõm kui ta pingil istudes oma sõprade võitu vaatas ja Marcelo pisarad, mis hakkasid voolama juba enne lõpuvilet.

Ärme räägi Simeone eemaldamisest, Bale'i isetsemisest või Ronaldo kuuspakist. Need ei ole teemad! Real võitis meeskonnana, mitte rahakotina.

00:35
Ott Järvela

Manchester City, Londoni Chelsea ja PSG praegused omanikud võivad kulutada tuhandeid naftamiljoneid, aga nad ei näe mitte kunagi seda, kuidas nende meeskond kroonitakse 10kordseks Euroopa meistriks.

Jalgpalliajalugu osta ei saa, seda tuleb kannatlikult ehitada ning Madridi Real on seda edukalt teinud. Tõsi, ega nemadki pole raha lugenud, aga kui võidumarginaalid on nii väikesed nagu tippjalgpallis, siis ainult rahast ei piisa. Vaja on mingit saladuslikku sädet, mille Real 12aastase pausi järel üles leidis.

00:31

Kohtunikud tõusevad mööda staadioni treppe ja neid saadab võimas vilekoor Atletico fännide poolt, ent peale Ronaldo veidi kaheldava väärtusega penalti, kui kõik oli juba otsustatud, tegid mehed väga korraliku esituse.

00:29
ottjarvela

Mängu otsustava hetkena toon välja Marcelo sekkumise, mis tõi Reali rünnakusse särtsu, mis lõi vundamendi Sergio Ramose viigiväravale.

00:28
Viljar Voog



Realist rääkides on tihti juttu BBC'st: Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo. Kuigi täna said kaks neist oma nime ka väravalööjate sekka, on väga hea tõdeda, et Real võitis ausalt ja teiste meeste õlgadele toetudes, mitte ainult oma superstaaridele lootes.

00:24
Ott Järvela

2013. aasta Meistrite liiga finaalis langes jalgpalliromantikute lemmik Dortmundi Borussia, kui Arjen Robben lõi 89. minutil Müncheni Bayerni võiduvärava. Borussiaga analoogses rollis olnud Madridi Atletico pidas vastu kauem – Madridi Real viigistas ja viis mängu lisaajale, mis võideti, alles 90+3. minuti tabamusega.
Aga pole hullu, küll jõuab ükskord pärale ka jalgpalliromantikute tähetund. Ning teistpidi vaadates – ega Reali 10. Euroopa meistritiitel ka nüüd romantikavaene ole. Tõsi, see romantika on hoopis teise hõnguga, aga Marcelo silmades pärast 3:1 väravat olnud pisarad näitasid ehedalt, kui oodatud see võit Reali jaoks oli.

00:23
Viljar Voog

Kurb aga pidulik: Atletico oli kahe minuti kaugusel oma esimesest Meistrite liiga tiitlist, aga lõpuks sai Real oma kümnenda. Atletico ei väärinud sellist skoori, sellist hirmsat lõppu, aga lõpuks mäletab ajalugu võitjaid!

00:21

Simeone tormab platsile, saadetakse tibüünile, terve posu kollaseid kaarte, aga selle mänguga on nüüd siis ka kõik.

00:18

Ja Ronaldo teenib veel ka penalti ja lööb selle ise sisse. 4:1

00:16
ottjarvela

Madridi Real on 10kordne Euroopa meister! #LaDecima

00:15

Marcelo, 3:1, Atletico matused

00:15
Viljar Voog

00:13
Viljar Voog

On raske vastu vaielda, et õige meeskond juhib, aga Bale oli küll vale mees selle ilmselt võiduvärava löömiseks.

00:11
ottjarvela

Angel di Maria on täna jätnud Reali kõige ohtlikuma mängija mulje ja 2:1 värav kinnitas: mulje polnud ekslik. Bale'ilt väga hea löök!

00:10

Di Maria teeb kogu töö ära, lööb peale, ent väravavaht tõrjub. Kõrge kaarega pall langeb Bale'i peanupule ja ta lükkab selle paari meetri pealt sisse.

00:09

BALE! Real ees 2:1!

00:08
Ott Järvela

Kui tahame, et võimalikult palju lisaaegadest lõppeksid emma-kumma võiduga ja mitte penaltiseeriale siirdumisega, tuleks lubada lisaajale läinud mängus mõlemale võistkonnale üks lisavahetus. Üks paar värskeid jalgu muudaks mängu palju dünaamilisemaks ja suurendaks oluliselt šanssi näha (mitut) väravat.

00:07

Atletico on platsil 10,2-kesi Diego Lopez ... Pagan, Atleticol on palju Diegosid!

Diego Lopez ja Juanfran on mõlemad poolsandid.

Loe rohkem