Henri AnierFoto: MARIANNE UBALEHT
Jalgpall
24. mai 2014, 20:45

Henri Anier Euroopa liigasse jõudmisest: Põhimõtteliselt teenisime kuldmedali!

Eesti koondise ründaja Henri Anieri hooaeg oli edukas - tema koduklubi Motherwell lõpetas Šoti meistriliiga teise kohaga ning hõbemedal viis nad Euroopa liiga teise eelvooru. Üheksa väravat löönud ning kuus resultatiivset söötu andnud Anier tunnistas Õhtulehele, et saavutus ise maitses kui kuld!

Motherwellis läks sul hooaeg hästi, kui välja arvata väike vigastus, mis sul oli hooaja keskel. Mis siis juhtus?

Ma ei oska isegi täpselt kommenteerida.See võis juhtuda suurest koormusest. Hooaeg kestis poolteist aastat järjest - alustasin eelmisel aastal märtsis Norrast, augustis siirdusin Šotimaale. Kui muidu oleme murul, siis talvel treenisime paar korda kunstmurul, seejärel taas pehmel murul. Eks see ka põrutas. Kuu aega vajasin puhkust, taastusin ning hooaja lõpus oli veidi parem. Kõige paremaks aitajaks ongi puhkus.

Kui tähtis saavutus Euroopa liigasse jõudmine sulle endale on?

Vägev hooaeg oli! Kindlasti oli meil algusest saadik eesmärk lõpetada nii kõrgel kui võimalik. Teine koht tuli viimases mängus magusa võiduga. Naljaga pooleks võib öelda, et põhimõtteliselt teenisime kuldmedali! Võrreldes Aberdeeni ja Dundee Unitediga oleme väike meeskond, neil on eelarve isegi mitmeid kordi suurem kui meil. Euroopa liiga teise eelringi pääsemine on meile väga suureks motivaatoriks ning suvel on ees ootamas väga kõvad mängud!

Jaanuari alguses said Motherwelliga ametlikult ka lepingu pikendatud. Kuivõrd südamerahu see endale tekitas, et saad jääda?

Kui jaanuaris Motherwellis sellest juttu tehti, oli tahtmine mõlemapoolne. Mul on väga hea meel, et asjad rahulikuks jäid. Klubi oli minu tahtmises kindel ja mina ka. Leping kehtib kaks aastat.

Aga praegu siiski mujale minna ei mõtle?

Ise küll ei mõtle, aga eks huvilisi kindlasti kuskilt on. See on pigem agendi ja klubidevaheline asi, mina võtan päev korraga ja naudin.

Rääkides koondisest, ega teie tsükkel just lihtne nende nädalate jooksul ei tule(esmaspäeval kohtutakse kodus Gibraltariga, neljapäevast laupäevani Balti turniir, siis sõidetakse Islandile ning 7. juunil kohtutakse kodus Tadžikistaniga)?

Kindlasti mitte, aga viies sõprusmängus saab varieeruda. Mehi käib neist mängudest väga palju läbi ja uus peatreener saabki niimoodi mängijaid katsetada. Meile on see kõik uus ja huvitav.

Uue treeneriga võtab veel harjumine aega?
Kindlasti. Ega mu endagi jaoks - ta käis mul Šotimaal küll külas, aga trennis teeme esimest korda koostööd just siin. Need viis mängu ongi tutvumiseks, seni on ta väga positiivse mulje jätnud.

Eelmisel aastal lõid resultatiivseimana 5 koondiseväravat, mis sa arvad, kas nüüd suudad samuti? Tahaks loota küll, aga peamine, et suudame meeskonnana häid esitusi näidata.