ART GP nr 99Foto: blancpain-gt-series.com
Auto-Moto uudised
25. mai 2014, 20:22

Turvaauto röövis hiilgava sõidu teinud Korjuselt etapivõidu, ent eestlane tõusis sarja liidriks (2)

Kevin Korjuse esimene hooaeg kereautodel sai jätku Blancpaini kestvussõidusarja teise etapiga ning kuigi eestlane tegi suurepärase esituse, nullis hiline turvaauto tema väljasõidetud suure edu ning lõpuks jäädi teiseks.

Kolmetunnine sõit Silverstone'i ringrajal algas ART Grand Prix masinale nr 99 väga hästi, kui avatunni lõpuks tõusti teisele positsioonile ning oldi liidrikohal olevast meeskonna esimesest autost vaid kahe sekundi kaugusel.

See vahe polnud teisena autosse istunud Kevin Korjuse jaoks midagi! Meeskonnakaaslaste McLarenist möödus meie piloot juba teisel ringil pärast boskist väljumist ning 59-minutilise vahetuse lõpuks oli ta vahe lähima jälitajaga juba üle poole minuti.

"Ma kuulsin raadiost, et vahe suureneb ja ma olin rohkem kui 20 sekundit ees. Üritasin mitte vigu teha," võttis Korjus ise telekaamerate ees oma sõidu kokku.

Kahjuks tuli viimase tunni aja jooksul rajale aga (üpriski tarbetu) turvaauto ning Korjuse väljasõidetud edu sisuliselt nulliti. Etapi lõppvaatuses suutis juba varemgi usinasti vahet vähendanud Bentley McLarenit juhtinud Andy Soucekist mööduda ning lõpujoonel jäi masinaid lahutama 1,27 sekundit.

"Bentley oli suurepärane – nad said läbisõidukaristuse ja võitsid ikka, mis on imeline," ülistas Korjus vastaseid. "Järgmine kord peame rohkem pingutama ja ehk siis võidame," lisas mees.

Vaatamata napile kaotusele tõusis Korjus koos oma autokaaslastega ikkagi Blancpaini sarja liidriks. Järgmine etapp peetakse 27-28 juunil Prantsusmaal Paul Ricardi ringrajal.