Blogid

Kommud ja natsid (15)

LISA KOMMENTAAR

no,27. mai 2014, 18:53
tädi maali teab ikka ka kõike. ju ta siis on avega nii lähedalt seotud... aga nii tema kui ave kurvastuseks võin öelda, et 1-l teisel siinsel blogijal on blogimine just see tegevus, mis vorsti leiva peale toob.
Tädi Maali27. mai 2014, 15:06
See msi ei tea isegi, mida blogi endast kujutab! See on täiesti vaba tegevus, nagu päeviku pidamine, see pole mingi ajakirjandus! Pealegi blogijatele ei maksa ükski leht mingit honorari, pole ka kohustuslik mingi ilueedide keele tingimused. Oled ikka harimatu tüüp küll, kirjuta õige ise ka!!!
msi27. mai 2014, 13:36
tutvusin nüüd ka ave varasema blogipostitusega eesti naiste teemal. seal on tema õigekeel hoopis parem kui siin. järelikult on tal vahel olnud võimalik keeletoimetajate abi kasutada. muuseas, ma pole filoloog. ja tädi maali tähelepanu juhin sellele, et ta kasutab tüüpilise delfi kommentaatori trumpi- "loll oled!"
msi27. mai 2014, 11:35
to tädi maali- olin veel mõned aastad tagasi kirjavahetuses 90-aastase kanadas elava prouaga, kes lahkus eestist 1944.a. võrreldes avega oli tema eesti keel veatu. kui inimene soovib regulaarselt eestikeelses ajakirjanduses, kasvõi kollases väljaandes, üles astuda, siis võiks ta huvi tunda õigekeele vastu. või kasutada keeletoimetaja abi.
sofi oksaneni viidatus teos on ilukirjandus. seal on fantaseerimiseks hoopis suuremad võimalused kui ajakirjanduses. kuigi ma pole kindel, mis žanri käesolev blogi kuulub..
*viidatud teos..
Tädi Maali27. mai 2014, 08:50
Seekord ma ei saa kohe mitte vait olla ühe lolli kommenteerija, keegi m s i puhul! Kuule Sina üliõpetatud keeleteadlane, kas Sa kargad turja ka kõigile 1944.-al aastal Eestist lahkunud väliseestlastele, kes enam väga perfektselt eesti keelt ei os ka? Ave on Eestist ära olnud 25 aastat!!
msi'le27. mai 2014, 03:24
vastused leiad mainitud Sofi Oksaneni romaanist. Oled lugenud???
msi27. mai 2014, 01:42
postitus kubiseb kirjavigadest. näiteks kirjutatakse lahku sõnad, mis tegelikult tuleks kokku kirjutada.
praegusel hetkel on selle blogi õigekiri isegi hullem kui lusti blogis.
samas esitatakse naiivseid väljamõeldud näiteid. kas tõesti leidus Eestis inimesi, kes tundsid selle pärast ennast alaväärselt, et neid ei küüditatud ja represseeritud? samuti pole kohanud eestlaste suust väiteid, millistega oleks vabadusvõitlejaid süüdistatud rumaluses ja valede valikute tegemises.
ja see, et natsid ja kommunistid on samaväärsed on meile kõigile teada vähemalt laulva revolutsiooni ajast alates.
kokkuvõttes- kui blogija asub käsitlema mõnda tõsisemat teemat, siis võiks ta kasutada toimetajate abi ja lasta vormistada loo keeleliselt korrektselt.
Mart Niklus26. mai 2014, 20:50
Eks seda ole varemgi leitud, et natsism ja kommunism (või natsistid ja kommunistid) on kaksikvennad). Ühtedele oli pühaks raamatuks Hitleri "Mein Kampf", teistele näiteks Stalini "Marksism ja keeleteaduse küsimused" või "Sotsialismi majandusprobleemid Nõukogude Liidus". Olen kindel, et kui viimase suure sõja oleks Stalini asemel võitnud Hitler, istuksid Eestis praegu pukis needsamad isikud, eesti rahvas aga valiks endiste tippkommunistide ja nende järglaste asemel näiteks Europarlamenti tippnatsiste ja nende järglasi. Ja küllap osatakse kõik ära põhjendada, miks see vajalik on - täpselt samuti nagu praegu "põhjendatakse" nn uue piirilepingu vajadust.
Ave Maria Blithe26. mai 2014, 21:11
Suur tänu! Loodan, et Eesti Vabariik ja kõik eestlased teadvustavad Sinu ja kaasvõitlejate panust ning ohverdusi. Siira austusega, AMB
Tädi Maali26. mai 2014, 19:10
Hea bloggi, aga kus on tissid-tussid ja kes kellega magas? Meie noorsugu pole huvitatud endistest aegadest ja vabadusvõitlejatest,, nad tahavad bemmisid ja palju raha mitte midagi tegemata! Teine kord võta seda arvesse, milline on siinse noorsoo maitse, või kommijaid ei saa!!!
kes26. mai 2014, 11:10
on artikli autor`? miks see on ave Ameerikas blogis?
Kõik õnnelikud26. mai 2014, 09:18
Kirjutajale veel teadmiseks et kommunism on teatud semiidirahva kibutsi süsteem. Ning teise maailmasõja kommude-natside vastasseis oli välja mängitud kattevari sionistide omavahelisele rikkuste jagamisele. Venelaste, sakslaste ja teiste rahvaste verega. Kas Katrin ikka teab kelle juhtida on tema armas Ameerika riik? Kahtlane. See et kongresmenide käest sai mingi musta lindi päev välja pressitud? Palju see orjasid aitab ja isandaid morjendab?
Kolbert Jolbert26. mai 2014, 09:04
Artikkel ise väga naiivse jutuga. Häiriv lugeda konarlikku eesti keelt.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arhiivis leiduvate dokumetide põhjal julgen väita, et välis-eestlaste pidev lobbytöö on suuresti üks põhjus, miks Ameerika Ühendriigid ei tunnustanud Eesti annekteerimist
--------------------------------------------------------------------------------
Vale. Lääs andis ise Baltikumi Stalinile. Eks oli selle pärast piinlik kah. USA ei tunnistanud VÄLISELT Eesti annekteerimist algusest peale. Sellega pesid kavalalt oma häbi. Välis-eestlaste lobbil ei olnud sellega midagi pistmist. 1991 sai Baltikum küll vabaks, kuid NSVL sõjavägi jäi sisse. Välis-leedulased masseerisid Clintonit, et sõjavägi vaja välja saada. Neid istus kongressis ja hilisem L president oli toona Chicago linnapea. Välis-eestlased pole kunagi piisavalt kõrgetel kohtadel istunud.
Ammu oli aeg26. mai 2014, 08:21
vaadata tõele näkku ning tunnistada kommunistide ja fashistide sündi ühise emme üsas.Miks muidu on venelased jatkuvalt ikka nii hitlerismijanused.