Reeglite järgi poleks juhendamiskeeldu kandnud Venemaa peatreener Olegs Znaroks autasustamistseremoonial osaleda tohtinud. Ometigi oli ta seal.Foto: ALEXANDER NEMENOV
Jäähoki
26. mai 2014, 10:46

Rootsi ajaleht: Venemaa võitis MM-tiitli sohiga (14)

Kui Venemaa jäähokikoondist sohitegemises süüdistavat Soome meediat saab pidada erapoolikuks - kuigi tegelikult on kriitika igati asjakohane - siis Rootsi ajakirjandus on kindlasti sõltumatu ja paneb asja paika: Venemaa tuli maailmameistriks tänu sohile.

Eilse MM-finaali ajal kandis Venemaa peatreener, lätlane Olegs Znaroks juhendamiskeeldu, mis a) keelas tal igasuguse suhtlemise meeskonnaga kohtumise ajal, b) keelas tal osalemise mängujärgsel autasustamistseremoonial. Znaroks vilistas mõlemale keelule. Meeskonnaga suhtles ta raadioside abil ning ronis ka mängu järel jääle.

"See on häbiväärne," vahendab Aftonbladet Rootsi hokispetsialist Leif Brooki arvamust. "Znaroks paistab olevat juht, kes teeb täpselt seda, mida ise tahab. See on vastuvõetamatu ja sel ei tohi lasta juhtuda. Rahvusvaheline Jäähokiliit peab jõuliselt reageerima."

Venemaa alistas finaalmatšis Soome 5:2. Lisaks Znaroksi sigatsemisele tegid Venemaa hokimehed finaali jooksul korduvalt rahvateatrit, mille õnge kohtunikud ka langesid ja soomlastele ebaõiglasi karistusi vilistasid.