Tanel Leok Inglismaa MM-etapilFoto: TM Ricci Racing
Auto-Moto uudised
26. mai 2014, 14:12

Tanel Leok jõudis Inglismaa MM-etapil finišisse vaid ühes sõidus

Motokrossi MM-sari jätkus Inglismaal Matterley Basinis, kus parima eestlasena sai Tanel Leok MXGP klassis 16. koha.

Kvalifikatsioonis tegi Leok suurepärase sõidu, kui lõpetas kuuendana. Samas klassis võistlenud Priit Rätsep oli 24.

Esimeses finaalsõidus ebaõnnestus Leoki start ja ta oli avakurvis viimaste seas, kuid juba esimese ringiga suutis ta end 13. kohale sõita. Sõidu edenedes parandas Leok veel oma kohta ja ületas lõpujoone kümnendana. Rätsep tuli avaringilt 24ndana, kuid langes järgmisel viimaseks. Sõidu lõpetas noormees 23. kohaga.

Sõidu võitis kindlalt Antonip Cairoli, kelle etapil osalemine oli isa surma tõttu pikalt kahtluse all ning sõiduvõidu pühendaski valitsev maailmameister ja hetke MM-liider oma isale. Teisena ületas lõpujoone prantslane Steven Frossard, kes jäid Cairolist 3,9 sekundit ja kolmandana belglane Jeremy Van Horebeek, tema kaotas Cairolile 13,3 sekundit. Leok jäi Cairolile alla 1.12,1 ja Rätsep ringiga. 

Teine sõit jäi Leokil väga lühikeseks, kui ta juba avaringil pidi tsikli tehniliste probleemide tõttu sõidu pooleli jätma. Rätsep oli esimese ringi järel 23. ja lõpetas samal kohal.

Sõidu võitis avasõidu neljandana lõpetanud Desalle, kes asus liidriks juba avaringil. Teisena lõpetas Cairoli (+17,7) ja kolmandana jälle Van Horebeek (+31,8).

Etapi võitis kokkuvõttes Cairoli (47 punkti), teine Desalle (43 p) ja kolmas Van Horebeek (40 p), Leok oli ühe sõidu tulemusena 16. (11 p). Rätsep kahjuks kummaski sõidus 20 punktisaaja ei mahtunud.

Üldkokkuvõttes suurendas Cairoli oma edumaad veelgi ja tal on MM-tabelis 351 punkti, Desalle jätkab teisena (323 p) ja Van Horebeek kolmandana (316 p), Leok on 19-s (83 p).

MX klassis sai MM-debütant Karel Kutsar kvalifikatsioonis 24. koha, kuid võistlussõidu pidi ta põlvevigastuse tõttu katkestama juba avasõidu kolmandal ringil. EMX150 klassis oli Hans Priidel kahe sõidu kokkuvõttes 17.

Järgmine MM-etapp sõidetakse juba eeloleval nädalavahetusel Prantsusmaal Saint Jean d'Angely krossirajal.