Võiduseeria, mis võib täna õhtul saada rekordpikaks, algas mullu novembris, kui Lillekülas alistati tänu Sergei Zenjovi ja Joel Lindpere väravatele 2:1 Aserbaidžaan.Foto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
26. mai 2014, 15:20

Kui Eesti täna Gibraltarist jagu saab, sünnib võidurekord! (10)

Eesti jalgpallikoondisel on täna kell 20 Lilleküla staadionil algavas maavõistluses Gibraltariga võimalus teha ajalugu ja võita neljas kohtumine järjest, mis tähendaks Sinisärkide uut rekordit.

Eesti senised rekordilised võiduseeriad pärinevad 2000. ja 2011. aastast, kui järjest võideti kolm kohtumist. 2000. aasta 4. juunil alistati 2:0 Valgevene (mõlemad väravad Andres Operilt), 11. juunil 1:0 Gruusia (värav Raio Piirojalt) ja 16. augustil MM-valikmängus 1:0 Andorra (värav Martin Reimilt penaltist).

2011. aasta 2. septembril alistati EM-valikmängudes Sloveenia 2:1 (väravat Konstantin Vassiljevilt penaltist ja Ats Purjelt), 6. septembril Põhja Iirimaa 4:1 (väravat Martin Vungilt, Tarmo Kingilt, Sergei Zenjovilt ja Kaimar Saagilt) ning 7. oktoobril 2:1 taas Põhja-Iirimaa (mõlemad väravad Vassiljevilt).

Pärast seda suudeti kolm mängu järjest võita esimest korda 5. märtsil käesoleval aastal, kui novembris saavutatud võitudele Aserbaidžaani (2:1, väravad Zenjovilt ja Joel Lindperelt) ning Liechtensteini (3:0, üks värav Zenjovilt, kaks Henri Anierilt) üle järgnes 2:0 võit Gibraltaril (väravad Dmitri Kruglovilt ja Rimo Hundilt).

Kas täna saadakse taas Gibraltarist jagu ja tuleb neljas järjestikune võit?