Video on inglise keeles ja subtiitritetaVideo: Viljar Voog
Jalgpall
26. mai 2014, 23:07

VIDEO: Magnus Pehrsson: Noormängijad ei kartnud platsil olla! (1)

Koondise peatreener Magnus Pehrsson sõnas peale 1:1 viigiga lõppenud maavõistlusmänguu Gibraltariga, et on pettunud, kuid on palju asju, mille pärast rõõmustada, näiteks noormängijate edu üle. 

"Franki oli väga hea vaadata. Ta näitas kvaliteeti. Tulevikus saab temast väga hea mängija, isegi parem. Ta võttis palle maha, ta tahtis end näidata ja ta ei kartnud platsil olla. Teised noored olid samuti head - Mets tegi kindlasti parema mängu kui eelmisel korral, samuti üllatas Ilja Antonov."

Kui koduklubis Floras mängib Karol Mets keskkaitsja positsioonil, siis Eesti jalgpallikoondise uus peatreener Magnus Pehrsson kasutab meest keskpoolkaitsjana ning tõenäoliselt näeb teda sel kohal ka neljapäeval algaval Balti turniiril.  "See on väga huvitav, eriti seetõttu, et ta mängib hoopis teistmoodi. Ma tahan teda testida," sõnas ta.

Rootslasel tuli vastu võtta teisigi mängumuutvaid otsuseid - vigastada saanud Enar Jäägeri asemel jäi paremäär tühjaks ning nii liikus sinna vägagi harjumatult Sander Puri.

"Meil oli kaks valikut: kas mängitada Sandrit paremkaitses või tuua sisse Alo Bärengrub. See pole kerge koht, kus mängida, kuid Sander sai hakkama." 

Teisel poolajal jäi keskväli aga ühtäkki tühjaks, kui Konstantin Vassiljevi vahetas välja Martin Vunk. Pehrsson tõdes, et koondisel ei ole palju Vassiljevi kaliibriga mängijaid, kuid eesmärk oli võimalikult palju kasutada erinevaid mängumehi.  

"Ma ei ütleks, et meil ei olnud keskväljal pärast tema väljavahetamist kontrolli. Me teame, et Vassiljev on väga hea mängija ja ta lõi esimesel poolajal palju võimalusi. Loomulikult on raske, kui meil ei ole talle sarnast mängijat. Martin Vunk oli okei. Me lihtsalt ei mänginud enam meeskonnana," ütles ta.

Ning lõpuks, mida arvab peatreener Pehrsson koostööst Andres Operiga? "Ma ei ole üldiselt lahkumismänge näinud, kuid tal oli kolm väga head võimalust. See juba näitab tema taset! Veetsime kolm päeva koos aega ning ta oli kogu aeg väga positiivselt tegev. See oli mullegi väga hea kogemus," kiitis rootslane endast vaid mõned aastad nooremat eestlast.