VORM PARANEB: Gerd Kanter heitis eile Tšehhis ketast 63.74. Foto: TAIRO LUTTER
Kergejõustik
28. mai 2014, 07:00

Gerd Kanter: valuvaigisteid ei ole enam pidanud võtma

Kettaheite olümpiavõitja ja eksmaailmameister Gerd Kanter jäi eile Tšehhis Turnovis toimunud võistlusega üldjoontes rahule, ehkki ta lootis 64-meetri-joonest jagu saada.

"Pilved pole pea kohal enam nii mustad!" rääkis Kanter, keda on ligi kaks nädalat kimbutanud seljavigastus. "Paar päeva on selg olnud päris mõistlik, valuvaigisteid ei ole pidanud võtma."

35aastane Kanter sai Tšehhis Turnovis oma hooaja tippmargiga 63.74 neljanda koha, võitis maailma edetabelit juhtiv poolakas Piotr Malachowski 67.26ga. Teise koha napsas sakslane Martin Wierig 65.54 ja kolmanda võitja kaasmaalane Robert Urbanek 63.91ga.

"Enne võistlust tuli üks sahmakas vihma," rääkis Kanter. "Esimese katse panin õhku. Eks eelmisel aastal Turnovis tekkinud vigastus oli siiani meeles ja praegu on ju ikka kerge kangus seljas sees. Teise katse ajal hakkas jälle sadama. Aga ma sain end vaikselt käima."

Parima tulemuse heitis Kanter viiendal katsel. "Urbanekist oleks tahtnud jagu saada," arutles ta. "Malachowski on praegu omaette klassist, kuid tema on minu jaoks indikaator. Vahe peab hakkama vaikselt vähenema. Augusti keskpaigaks tahan jõuda vormi, mis lubab heita kaugemale kui 68 meetrit."

Täna naaseb Kanter koju, kuid kaheksa tundi vältav reis on suhteliselt pikk ja vaevarikas. Esmalt sõidab Eesti edukaim sportlane Turnovist autoga Prahasse, sealt lendab ta Frankfurti, kust jõuab hilisõhtuks lennukiga Tallinna.

"Ega need pikad sõidud seljale reeglina kasuks ei tule," sõnas tiitlivõistlustelt kümnendat medalit sihtiv Kanter. "Paari massaaži olnuks vahepeal vaja, kodus tuleb tegelda raviga ja vaikselt treenida. Samas vaatasin, et ilmateade ei luba lähipäevadeks midagi head, mis pole just kõige mõnusam uudis."