Timmu Kõrge-Erki PintsFoto: Kristjan Madalvee
Auto-Moto uudised
28. mai 2014, 10:51

Kes juhivad Eesti autoralli meistrivõistluste tabeliseise? (1)

Pärast 23.-24. mail sõidetud EAL Eesti autoralli meistrivõistluste teist etappi, Harju Rally't on märkimisväärselt muutunud tabeliseisud meistrivõistlustel. Kokku on tänavu EAL Eesti autoralli meistrivõistluste kavas seitse etappi, millest arvesse läheb kuus paremat tulemust. Lisapunkte jagatakse arvestusklassides rallil punktikatse kolmele paremale, esimesele kolm, teisele kaks ja esimesele üks. Need punktid võivad hooaja lõpus olla olulise tähtsusega.

EAL Eesti Autoralli meistrivõistluste absoluutarvestuses on pärast kahte etappi liidrid Timmu Kõrge-Erki Pints (Ford Fiesta R5), MM-Motorsport meeskond on kogunud 197 punkti, neist viie punkti kaugusel on Roland Murakas-Kalle Adler Prorehv Rally Team'ist (Mitsubishi Lancer EVO X). Kaheksa punkti kaugusel liidritest on Ecom Motorsport meeskond Markus Abram-Rein Jõessar (Mitsubishi Lancer EVO X). Neljaveoliste autode klassis, kus sõidetakse A8, S2000, S1600T, R4, R5, homologeeringuta WRC, RRC autodega, on liidrid samuti Kõrge-Pints (48 p), teised Taif Rally Team sõitjad Radik Shaymiev-Maxim Tsvetkov (Peugeot 207 S2000) 29 punktiga ja kolmandad Karl Kruuda-Martin Järveoja (ME3 Rally Team) 28 punktiga.

Neljaveoliste ja kaheliitrise turbomootoriga autode klassis N4 säilitasid Murakas-Adler oma liidrikoha (42 p), teised on Abram-Jõessaar (31 p) ning kolmandaks tõusid Harju Rally võitjad Aleksei Lukjanuk-Aleksei Arnautov EAMV klubist (Mitsubishi Lancer EVO X), kes said ka viimase punktikatse võidu ja nii neil koos 28 punkti. Rahvusliku rühma neljaveoliste autode klassis E12 on liidrid PSC Motorsport meeskonna all sõitvad Hendrik Kers ja Viljo Vider (Mitsubishi Lancer EVO 5), kes on kogunud 46 punkti. Kümne punkti võrra vähem on Meelis Orglal-Jaan Hallistel (Mitsubishi Lancer EVO 7) ning kolmandal kohal on Kaur Motorsport meeskond Allan Ilves-Kristo Tamm (Mitsubishi Lancer EVO 8), kes jäävad liidrist 14 punkti kaugusele.

Kuni 1,6 liitrise mootoriga esiveoliste autode klassis on liidrid Sar-Tech Motorsport värvides sõitvad Rasmus Uustulnd-Imre Kuusk (Ford Fiesta R2), kellel on koos 48 punkti. SP Rally Project tiim Sander Pärn-James Morgan (Ford Fiesta R2) on kogunud kahe etapiga 28 punkti ja kolmandal kohal olevad Kristen Kelement-Timo Kasesalu RS Racing meeskonnast (Citroen C2 R2 Max) 16 punkti. Kuni kaheliitrise mootoriga esiveoliste klassis on peale Harju Rally'it liidrid Ecom Motorsport sõitjad Kristo Subi ja Teele Sepp (Honda Civic Type-R), kellel on punkte 44. Harju Rally'il klassi vahetanud Prorehv Rally Team sõitjad Sander Siniorg-Annika Arnek on hooaja avavõistluselt saadud maksimumpunktidega (28 p) teised ja kolmandad on Alexey Iofin-Evgeni Elisejev (Honda Civic Type-R). Punkte on 2WD Racing Services meeskonnal 22.

Rahvusliku E-rühma kaheveoliste autode võimsaimas klassis hoiavad liidrikohta peale kahte etappi MS Racing sõitjad Toomas Vask-Taaniel Tigas (BMW M3), kes on kogunud 41 punkti, teised on Ecom Motorsport sõitjad Andrus Vahi-Alo Ivask (BMW M3) 29 punktiga ja kolmandad Einar Laipaik-Siimo Suvemaa LaitseRallyPark meeskonnast (BMW M3), kes jäävad Vahist vaid ühe punkti kaugusele. E10 klassis on liidrikohal Martin Saar-Allar Heina Optitrans Tehnikasport klubist (VW Golf 2) kokku 47 punktiga, teised OMP Motorsport sõitjad Harri Rodendau-Tom Rist (Ford Escort Mk 2), punkte neil 28 ja kolmandad Karl Tarrend-Mirko Kaunis GM Racing klubist (Renault Clio) 21 punktiga. E9 klassis on liidrid GAZ Ralliklubi sõitjad Alari Sillaste-Arvo Liimann (AZLK 2140), kellel koos 32 punkti, teist-kolmandat kohta jagavad Janar Tänak-Janno Õunpuu OT Racing meeskonnast (Lada VFTS) ning Rainer Meus-Kaupo Vana Prorehv Rally Team'ist, mõlemal on 28 punkti.

Harju Rally oli esimeseks etapiks veoautodele ja siin on meistrivõistluste liidrid Tarmo Silt-Raido Loel Märjamaa Rally Team'ist (27 p), teised Taavi Niinemets-Marco Prems Gaz Ralliklubist (21 p) ja kolmandad Toomas Repp-Oliver Ojaveer GM Racing klubist (16 p).