Artjoms Rudnevs loobus Balti turniiril osalemisest.Foto: Ariel Schalit
Jalgpall
28. mai 2014, 13:03

Läti kaks suuremat staari Eesti vastu ei mängi, üks jonnib, teine on vigastatud

Eesti jalgpallikoondise vastaseks neljapäevases Balti turniiri poolfinaalis on võõrustaja Läti, kelle ridadest puuduvad nende kaks suurimat staari, Saksamaa Bundesliga klubis Hannover mängiv ründaja Artjoms Rudnevs ja valitseva Venemaa meisterklubi Moskva CSKA ridadesse kuuluva poolkaitsja Aleksandrs Cauna.

Kui Eesti koondise kapten Ragnar Klavan, kel samuti selja taga hooaeg Bundesligas, teatas juba kevade hakul, et EM-valiksarjaks valmistumise nimel teeb ta rahvusmeeskonnaga kaasa terve viiemängulise tsükli, siis Rudnevsi suhted Läti vutiliidu, koondise ja avalikkusega on pärast aastatagust skandaali – ründaja teatas, et läti keele oskus pole üldse tähtis – üpris sassis. Balti turniirilt jääb Rudnevs kõrvale omal soovil.

Rudnevsi puudumisel kutsus peatreener Marians Pahars Balti turniiriks meeskonda neli ründajat, aga probleemidest pääsu pole. Kogenud Maris Verpakovskis peab homme Eesti vastu oma koondisekarjääri viimase kohtumise. FK Liepaja klubi presidendina töötav ja sel hooajal Läti meistriliigas kuues mängus vahetusest platsile tulnud 34aastane Verpakovskis teeb usutavasti kaasa mõnikümmend minutit.

Edgars Gauracs (Jurmala Spartak) on hädas traumaga ning 19aastane tulevikulootus Valerijs Šabala (Riia Skonto) hingamisteede haigusega. Poola kõrgliigaklubis Lodzi Widzew Eduards Višnakovsi liitumine on koduklubi vastasseisu tõttu tänase hommiku seisuga lahtine. Šabala peaks siiski ilmselt Eesti vastu mänguvalmis olema

Vigastused kummitavad Lätit ka teistes liinides – traumadega on väljas Tšehhi kõrgliigaklubis Teplice mängiv keskkaitsja Renars Rode ja Riia Skonto vasakkaitsja Vladislavs Gabovs. Samuti poolkaitsjad Alans Sinelnikovs (Ostrava Banik) ja alates septembrist erinevate tõsiste vigastustega kimpus olnud Cauna (Moskva CSKA).

Peatreener Pahars läheb aga lahingusse võidumõtetega. "Balti turniir on ainuke trofee, mis Läti koondisel võimalik võita. Muidugi ihaldame seda," teatas Pahars paari päeva eest.

Läti nimekamatest mängijatest teevad Balti turniiri kaasa väravavaht Andris Vanins (FC Sion), keskkaitsja Kaspars Gorkšs (Reading), kaitsja Nauris Bulvitis (Aarau) ja poolkaitsja Aleksejs Višnakovs (Lodzi Widzew).