Eesti koondise peatreener Tiit Sokk.Foto: TAIRO LUTTER
Korvpall
28. mai 2014, 15:25

Korvpallikoondisse 25 kandidaati, juulis mängitakse Läti ja Taaniga (3)

Eesti korvpalliliit avaldas koondise 25 kandidaati ning samuti esimeste suviste sõprusmängude vastased - Läti ja Taani.

Võrreldes eelmise suvega moodustatakse sel korral A- ja B-koondis. B-koondis alustab ühistreeningutega varem, kohtudes juuli algul. A-koondis koguneb augustis. Lisaks tavapärastele koondislastele ootab peatreener Tiit Sokk sel korral koondisesse ka nooremaid mängumehi.

"Oleme selle suve plaanid ja koondise kandidaadid paika pannud lähtudes eesmärgist - olla tugevad 2015. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril. Enda tõestamiseks  saavad mitmed mängijad võimaluse B-koondises, selle parimad miks mitte ka A-koondises," ütles Tiit Sokk. "A-koondise puhul lähtume sellest, et mängijad oleksid valmis liituma finaalturniiriga 2015. aasta sügisel."

Juulis peetakse neli kontrollkohtumist Läti ja Taani koondistega erinevates Eesti linnades.

"Oleme seadnud eesmärgiks jõuda korvpalliga võimalikult paljude vaatajateni. Seetõttu peab korvpallikoondis sõpruskohtumisi lisaks Tallinnale veel neljas erinevas linnas. Meie eesmärki toetab ka rahvustelevisioon, kes teeb mängudest otseülekanded," avaldas korvpalliliidu president Jüri Ratas rahulolu koondise suviste plaanide kohta.

Esmalt minnakse 14. ja 15. juulil Pärnus ja Valgas vastamisi Lätiga. Taaniga mängitakse 26. juulil Viljandis ja päev hiljem Tartus. 4.-6. augustini järgneb traditsiooniline nelja rahvuse turniir Tallinnas. Õhtulehe andmetel on augusti lõpus plaanis üks atraktiivne turniir välismaal, kuid selle osas on lõplikud kokkulepped sõlmimata.

Teatavasti kindlustas Eesti koondis mullu pileti 2015. aasta EM-finaalturniirile ning seetõttu ei mängita sel suvel ühtegi tiitlivõistluste (valik)mängu. Lisaks eestlastele on EM-pilet taskus veel Ukraina, Hispaania, Prantsusmaa, Sloveenia, Horvaatia, Leedu, Serbia, Soome, Kreeka ning Türgi koondistel.

Eesti koondise kandidaatide nimekirja kuuluvad kõik meie paremad, kuid tõenäoliselt jätavad selle suve vahele Kristjan Kangur ja Siim-Sander Vene, kel tulnud klubihooaja jooksul pikalt vigastusi ravida.

Koondise kandidaadid (sulgudes klubi hooajal 2013/14):

Sten-Timmu Sokk (Craiova, ROM)

Tanel Sokk (BC Kalev/Cramo)

Martin Dorbek (TYCO Rapla)

Erik Keedus (TTÜ KK)

Rait-Riivo Laane (TYCO Rapla)

Gert Dorbek (TÜ/Rock)

Rain Veideman (BC Kalev/Cramo)

Gregor Arbet (BC Kalev/Cramo)

Tanel Kurbas (TÜ/Rock)

Kristo Saage (BC Rakvere Tarvas)

Janari Jõesaar (Ole Miss Rebels, USA)

Sven Kaldre (TYCO Rapla)

Jaan Puidet (TTÜ KK)

Kristjan Kangur (Emporio Armani Milano, ITA)

Siim-Sander Vene (Žalgiris Kaunas, LTU)

Timo Eichfuss (TÜ/Rock)

Toomas Raadik (KK Pärnu)

Indrek Kajupank (BC Kalev/Cramo)

Joonas Järveläinen (TTÜ KK)

Janar Talts (TÜ/Rock)

Joosep Toome (TÜ/Rock)

Rain Raadik (TTÜ KK)

Kristjan Kitsing (BC Kalev/Cramo)

Reinar Hallik (CSM Oradea, ROM)

Rauno Nurger (Sunrise Christian Academy, USA)