LIIDER: Ardo Kreek ei mängi selle palliga siiski lotot, et vaadata, kas tuleb esimene, teine või kolmas koht, vaid püüab koos kaaslastega olla palliga ümberkäimisel kõigist vastastest paremad. Foto: TAIRO LUTTER
Võrkpall
29. mai 2014, 07:00

Ardo Kreek: "Miinimumsiht on 2. koht, ideaalis võiks alagrupi võita." (1)

Eesti meeste võrkpallikoondis alustab täna Ateena lähistel Euroopa meistrivõistluste valikturniiri teist ringi ning loodab esineda kriipsu võrra edukamalt kui mõne päeva eest Slovakkias lõppenud avaringis. Finaalturniiri pilet on saadaval.

Tabelit vaadates on Eesti küll Slovakkia ja Kreeka järel kolmas, tegelikult on aga kõigil neil meeskondadel kirjas 6 punkti ning eestlasi lahutab konkurentidest kas üks tühisevõitu geim või suisa mõned punktid. Kõik pannakse paika Kreeka väikelinnas Rentises.

"Kui ise mängime korralikult, on kõik võimalik. Meie miinimumsiht on teine koht, ideaalis võiks alagrupi võita," ütles Prantsusmaa klubiga Pariisi Volley tänavu CEV Cupil võidutsenud temporündaja Ardo Kreek.

Esimeses ringis alustas Eesti 3:0 võiduga Kreeka üle, jäi aga slovakkidele sama tulemusega alla. Olukorra muutis segaseks Kreeka "kuiv" võit Slovakkia üle – mis tähendas, et Eestil suurenes nii võimalus alagrupp võita, ent ka oht kolmandaks jääda. Grupivõitja pääseb teatavasti otse EM-finaalturniirile, teise koha meeskond läheb aasta pärast peetavasse play-off’i, kolmas jääb aga tühjade kätega.

Kolmest eelmisest päevast kahel reisiti – esmaspäeval naasti Slovakkiast, eile sõideti Kreekasse. Parema logistika huvides veedeti vahepealne aeg Riias, kus teisipäeval tehti ka kaks trenni. Eile õhtul tutvuti juba tänase mängupaigaga.

"Ega selle ajaga midagi uut välja mõtle. Teisipäeva hommikul külastasime jõusaali, õhtul lihvisime pallisaalis vajalikke elemente," tutvustas Kreek.

Mida teha, et täna läheks Slovakkia vastu paremini kui eelmisel nädalal? "Viimane mäng Ungariga näitas, et kui suudame oma taktikast kinni pidada ja vastast serviga suruda, on kergem ka blokki õigesse kohta suunata. Eks serv ja vastuvõtt otsusta suuresti. Teisipäevases trennis lõime servi päris korralikult, loodetavasti suudame seda ka mängus," usub Kreek.

"Peamine, et väheneks rabistamine ja ebastabiilsus, mis said esimeses mängus Slovakkiaga saatuslikuks. Siis andsime ära pikki punktiseeriaid, päev hiljem Ungari vastu enam sääraseid suuri ärakukkumisi polnud. Põhiline on ka nüüd neid vältida."

Kreegi sõnul on koondis kolmeks viimaseks katsumuseks valmis, mehed on terved. "Arvan ka, et treenerid jätkavad enam-vähem sama koosseisuga ega tee suuri vahetusi. Kontrollmängudes Valgevenes oli veel testiperiood, nüüd oleme iga kohtumisega saavutanud järjest parema kokkumängu. Perfektsusest muidugi rääkida ei saa, aga asi liigub paremuse suunas."

Kui Eesti koondis lõpetab valiksarja teise kohaga, minnakse tuleva aasta mai lõpus vastamisi F-grupis sama kaugele jõudva meeskonnaga. Seal on samuti peetud esimene ring ning teine mängitakse homsest pühapäevani. Praegune järjestus: Valgevene 7 punkti, Türgi 5, Rootsi 4, Taani 2.