Tiit Sokk Foto: ARNO SAAR
Korvpall
29. mai 2014, 09:00

Tiit Sokk koondisesuvest: stardime väiksemate kogemustega mängijatega

Eesti korvpalliliit avaldas meestekoondise 25 kandidaati ning samuti esimeste suviste sõprusmängude vastased – Läti ja Taani.

Võrreldes eelmise suvega moodustatakse sel korral tinglikult A- ja B-koondis. Peatreener Tiit Soku sõnul alustavad juuli alguses kandidaatidest pooled. "Täpseid nimesid ma praegu ei ütleks, aga need on mehed, kes pole koondises varem põhikoormust kandnud," andis pealik mõista, et esimesena stardib B-koondis. Nemad saavad oma tuleristsed 14. ja 15. juulil, kui kohtutakse Pärnus ja Valgas Lätiga.

Kindlat kuupäeva, millal kogenumad mängijad lisanduvad, pole paika pandud. "15. juulist alustavad nad individuaaltreeningutega, aga arutame igaühega eraldi, millal nad liituvad saalitreeningutega. Esmane prioriteet on meeste sajaprotsendiline tervis. Keegi pole eitavalt vastanud, aga liitub koondisega alles siis, kui tervis lubab," rääkis juhendaja eelkõige Euroliiga mehi Kristjan Kangurit ja Siim-Sander Venet

silmas pidades.

"Oleme selle suve plaanid ja koondise kandidaadid pannud paika eesmärgist – olla tugevad 2015. aasta EM-finaalturniiril – lähtuvalt. Mitmed mängijad saavad end tõestada B-, selle parimad miks mitte ka A-koondises," ütles Sokk.

Läti-mängudele järgnevad 26. ja 27. juulil Viljandis ja Tartus peetavad kohtumised Taaniga ning 4.–6. augustini traditsiooniline Tallinnas peetav nelja rahvuse turniir, mille koosseis pole veel lõplikult selge.

Augusti lõpus on plaanis üks atraktiivne turniir välismaal, kuid selle osas on lõplikud kokkulepped sõlmimata. "Tolleks viimaseks turniiriks peaks perekond koos olema. Sinna tahaks minna tugevaimas koosseisus, mõistagi nendega, kes terved on," selgitas Sokk.

Eestil on teatavasti 2015. aasta EM-finaalturniiri pilet taskus ja seetõttu mängitakse sel suvel ainult sõprusmänge.

ERRi juhatuse liikme Hanno Tombergi sõnul näitab ETV kõiki nelja juulikuist kohtumist, neist üks jääb tehnilistel põhjustel küll ainult internetis nähtavaks. Juuliga lõpeb ERRi ja korvpalliliidu koostööleping, kuid Tomberg on selle pikendamise suhtes optimistlik. Korvpalliliidu peasekretär Keio

Kuhi märkis, et läbirääkimised käivad, kuid ei soovinud teemat pikemalt kommenteerida.

Eesti koondise kandidaadid

Mängujuhid: Sten-Timmu Sokk (Craiova), Tanel Sokk (Kalev/Cramo), Martin Dorbek (Rapla), Erik Keedus (TTÜ), Rait-Riivo Laane (Rapla).

Ründavad tagamängijad ja väikesed ääred: Gert Dorbek (TÜ/Rock), Rain Veideman (Kalev/Cramo), Gregor Arbet (Kalev/Cramo), Tanel Kurbas (TÜ/Rock), Kristo Saage (Rakvere Tarvas), Janari Jõesaar (Ole Missi ülikool), Sven Kaldre (Rapla), Jaan Puidet (TTÜ), Toomas Raadik (Pärnu), Indrek Kajupank (Kalev/Cramo).

Eesliin: Kristjan Kangur (Milano Emporio Armani), Siim-Sander Vene (Kaunase Žalgiris), Timo Eichfuss (TÜ/Rock), Joonas Järve-läinen (TTÜ), Janar Talts (TÜ/Rock), Joosep Toome (TÜ/Rock), Rain Raadik (TTÜ), Kristjan Kitsing (Kalev/Cramo), Reinar Hallik (Oradea), Rauno Nurger (Sunrise Christian Academy).