Balti turniirid on Eestile rõõmu pakkunud napilt. 11 aastat tagasi kaotati näiteks Leedule 1:5. Pildil on ei keegi muu kui Ragnar Klavan (sinises), kes tegi selles mängus oma koondisedebüüdi!Foto: ALDO LUUD
Jalgpall
29. mai 2014, 12:40

Eesti nukker seeria Balti turniiridel: 76 aastat tühja riiulit

Eesti jalgpalli auhinnakapist vaatab ühe olulise augu kohal vastu juba 76aastane tolmukiht. Meie vutimehed tõstsid Balti turniiri võidukarika viimati üles 1938. aastal, viimasel okupatsioonieelsel võistlusel.

Üldse on eestlased tšempioniteks tulnud vaid kolmel korral. Lätlastel on vastu panna 11 ja Leedul 10 tiitlit. Alles teistkordselt osalev Soome on seni kuival.

Eesti statistika taasiseseisvumisjärgsetelt mõõduvõttudelt on üsna kurb: mängudes on saadud 16 kaotust, 6 viiki ning vaid 2 võitu. Viimase tosina aasta jooksul toimunud turniiridelt on kaheksas matšis löödud vaid kolm väravat: üks legendaarses 1:5 kaotusmängus Leedule, pärast mida otsustas Sergei Pareiko pikaks ajaks koondise esindamisest loobuda, ning kaks tunamullusel Tartus peetud turniiril.

Liepajas ei mängi Eesti esimest korda: esimesel taasiseseisvumisjärgsel turniiril kaotati seal 2:1 kodumeeskonnale ning viigistati 1:1 Leeduga. Mõlemad Eesti väravad lõi Indro Olumets.