Jaanus Rahumägi ja Raivo Kütt. Foto: Hille-Mai Pähklamägi
Spordivaria
29. mai 2014, 17:18

Eesti Karate Föderatsiooni presidendiks valiti Jaanus Rahumägi

Eesti Karate Föderatsioon (EKF) määras neljapäeval Tallinnas toimunud üldkoosolekul ametisse uue juhatuse ja valis liidu presidendiks Jaanus Rahumägi. 

Lisaks Rahumägile kuuluvad EKFi uude juhatusse Marko Luhamaa, Kert Karus, Vadim Gri, Norman Tali ja Reimo Hammerberg. Varasem president, alates 2000. aastast EKFi juhtinud Raivo Kütt valiti üldkoosolekul aupresidendiks ja Lembit Kolk ning Marko Luhamaa föderatsiooni auliikmeks.

Jaanus Rahumägi sõnul on Eesti karate tugevuseks pikaajalised traditsioonid ja järjepidevus.

"Eesti karate seis on täna hea, aga valdkond vajab uuendusi. Uue juhatuse peamiseks eesmärgiks on kasvatada Eestis karate harrastajate hulka, tõhustada klubide tegevust ja teha senisest paremat koostööd kaitsejõudude, Kaitseliidu ja politseiga," lausus Rahumägi.

Jaanus Rahumägi on võitluskunstidega seotud 1980-ndate aastate algusest. Aastal 1982 võitis ta Eesti meistritiitli karates. Pärast karate keelustamist 1983. aastal Nõukogude Liidus oli Rahumägi 1985. aastal esimese, algul põranda all tegutsenud Eesti karateklubi "Mainor Karate" asutaja. 1991. aastani tegutsenud klubisse kuulus üle 600 karated harjutava lapse. Ka kaks uut juhatuse liiget, Norman Tali ja Reimo Hammerberg, on "Mainor Karate" kasvandikud. Rahumägil on alates 1991. aastast on karates teise astme must vöö.

1992. aastal asutatud Eesti Karate Föderatsioon (EKF) ühendab karatega tegelevaid spordiklubisid, -seltse ja -ühendusi Eestis. Föderatsiooni peamiseks eesmärgiks on karate harrastamiseks tingimuste loomine, spordiala populaarsemaks muutmine ja spordimeisterlikkuse tõstmine. Eesti Karate Föderatsiooni kuulub 24 klubi ja organisatsiooni. EKF Euroopa Karate Föderatsiooni täisliige.