Gert Jõeäär
Jalgrattasport
29. mai 2014, 19:17

VIDEO | Teist aastat profileiba maitsev Gert Jõeäär: olen kõvasti edasi läinud

Teist aastat Cofidise tiimis pedaaliv jalgrattaproff Gert Jõeäär põikas kodumaale, et osaleda homme-ülehomme vältaval Tour of Estonial. Eelmisest aastast on tal head mälestused, sest pani Eesti koondise särgis tuuri kinni.

Sel aastal on etappe poole vähem, alles jäid homne sõit Tallinnast Tartusse, laupäeval tiirutatakse 150 km Tartu linna peal. "Sõita on lihtsam, aga tuuri uuesti võita on paras pähkel. Kuna proloog puudub, siis pole head varianti kuskil vahet sisse teha," ütles Jõeäär, kellel mullu aitas väärtuslikud sekundid võita lühike Tallinna vanalinnas peetud eraldistart.

Jõeääre sõnul tuleb ta Eestisse hea vormiga, aga eelmisel aastal võis see veelgi parem olla. Üldiselt jääb ta kevadega rahule, näiteks on tal varnast võtta Belgias toimunud West-Vlaandereni mitmepäevasõidu esikoht.

"Võrreldes eelmise aastaga on edasiminek suur, aga ise oleks ehk lootnud veelgi enamat.. Kui mul on hea vorm, olen sõitudel (Cofidise tiimi - toim) liider, kui mõnel teisel on parem jalg, aitan teisi," rääkis ta oma positsioonist meeskonnas.