Kapten Kert Toobal. Foto: volley.ee
Võrkpall
29. mai 2014, 20:06

Kert Toobal: "Slovakkia lihtsalt on meist parem võistkond." (4)

Pärast Eesti võrkpallikoondise 0:3 kaotust EM-valikmängus Slovakkiale kirus Eesti peatreener Gheorghe Cretu paljusid lihtsaid vigu, sidemängija Kert Toobal aga tõdes: "Slovakkia lihtsalt on meist parem võistkond."

Eestil tekkis reaalne võimalus geim võita ainult teises geimis, mis kaotati 20:19 eduseisust 23:25. "Tegime teise geimi lõpus kaks serviviga järjest," kahetses Toobal.

Ja jätkas numbrite maailmas: "Vastased tegid kolme geimi peale kokku rünnakul ainult 4 viga! Meil oli see arv kordades suurem (16 ehk 8 palli blokki ja 8 auti - toim). Nad mängivadki meist paremat võrkpalli, meie praegu niimoodi ei suuda. Surusime neid küll serviga, aga nad said ikkagi rünnatud. See vahe oli, muud mitte."

Ega küsimus ole asjaolus, et blokki ei saadud ette? "Blokk blokiks, nad teevad kohe punkti kaotavaid vigu vähe. Blokipuuteid tuli täna päris palju, aga me ei saanud kaitsega neid palle kätte.

Kokkuvõttes leian, et mängisime nendega veidi paremini kui eelmisel nädalal Slovakkias. Oli päris palju hetki, kus olime mängus sees, kuid mõõnad kippusid tulema ühest ja samast asetusest. Ega midagi teha ole, vahepeal oli meil väljakul päris noor koosseis," rääkis kogenud sidemängija.

Nüüd ei jää Eestil üle muud, kui homme murda maha koduväljakul mängiv Kreeka, kellest Popradis 3:0 jagu saadi. "Seal õnnestus nende ohtlikem mees mängust välja saada, eks sama ülesanne ole meil nüüdki. Samas Slovakkia vastu sattus ta hoogu," selgitas Toobal, miks Eesti Kreekat 3:0 võitis, aga too omakorda slovakkidest sama tulemusega jagu sai.