HÕBEKÕRI: Et vutifänni hääl paremini kõlaks on häälepaelu marineeritud ohtra õllega. Foto: Aldo Luud
Jalgpall
30. mai 2014, 09:00

Õige Eesti jalgpallifänn on ülemusega sõber ja peab viisi

Eesti jalgpallikoondis sai eile õhtul Liepajas abi mõnesajalt fännilt, kes suutsid kohati luua lausa kodumängu atmosfääri. Kes tahab teada, kuidas ise nõnda vinge toetaja olla, siis toome teile välja mõned vajalikud omadused.

Üks tõeline Eesti vutifänn …

ON TASAKAALUKAS Elus peavad kõik asjad olema balansis – töö ja puhkus, armastus ja viha. Sellest mõttest lähtub ka vutifänn: kui ta teab, et ühes käes on kolmeks päevaks pakitud spordikott, siis teisse võtab ta õllekohvri.

PEAB (NATUKENE) VIISI Kuigi Liepaja on Lätis tuntud kui "linn, kust algas laul", siis eestlased õpetasid lõunanaabritele, kuidas õige laulurahvas lõõritab ja hääled tehti soojaks juba bussiga kilomeetreid mõõtes.

ON ELUHARITUD Seitsmetunnise sõidu ajal Tallinnast Liepa–jasse jõuab välja mõelda nii mõnegi uue vanasõna. Näiteks oli Eesti pöidlahoidjate hotelli ees kuulda tarkusetera "Mina ütlen LV, sina ütled lisavarvas!"

OSKAB PLANEERIDA Esimesed kohale jõudnud maarjamaalased olid endale broneerinud kohad hotelli teisel korrusel, kust sai kerge vaevaga väljaulatuvale katusele ronida ja sealt järgmisi tulijaid tervitada.

SAAB ÜLEMUSEGA LÄBI Kui kalendrisse kiigata, saab selgeks, et Balti turniir algas neljapäeval ehk vutifänn pidi end vähemalt kahest tööpäevast vabaks küsima. Eriline kummardus meeste ees, kes ei alustanud oma reisi mitte kodumaalt, vaid kulutasid Soomes kalevipoegadena teenitud raha lennupiletile Riiga.

ON HEADE GEENIDEGA FC Flora fännid läbisid sõidu Tallinnast Liepa–jasse vaid kahe peatusega. Arvestades kui palju mehed selle aja jooksul õlut ära tarbisid, on väiksemat sorti ime, et kõigil bussisviibijatel nõnda vastupidavad põied on.

USALDAB BUSSIJUHTI "Ma olen ainuke tola, kes nendega sõidab," muheles 35 fänni turvaliselt kohale toonud Ants. Mees on vutisõprade transportimisega nõnda harjunud, et peab neid pärisjalgpalluritest paremakski. "Kohati mängiti paremini kui õige koondis," meenutab ta Amsterdamis peetud Eesti-Hollandi poolehoidjate kohtumist. Ka tänaseks on plaanitud Balti fänniturniir.

EI HÄBENE! Ei oma meeskonda, kui kohati ei ole kõik tulemused sellised nagu nad võiksid olla, ja mitte ka seda, kui ta on suitsupausil nõnda õnnetult veelompi kukkunud, et jääb mulje, nagu põis ei ole enam kõige parema pidavusega .