Los Angeles Kings alistas Stanley karikasarja poolfinaali otsustavas ehk seitsmendas mängus lisaajal 5:4 Chicago Blackhawksi ja kohtub finaalis New York Rangersiga.Foto: Dennis Wierzbicki
Jäähoki
2. juuni 2014, 11:17

Los Angeles Kingi sai NHLis hakkama uskumatu saavutusega (3)

Põhja-Ameerika jäähokiliiga NHL play-off'is ehk Stanley karikasarjas selgusid möödunud öösel finalistid – New York Rangersi vastaseks on Los Angeles Kings.

Wayne Gretzky endine koduklubi Kings jõudis finaali läbi uskumatult keerulise kadalipu. Neist sai esimene klubi NHLi ajaloos, kes võitis teel Stanley karikafinaali kõik kolm seeriat seisuga 4:3.

Kolmes seitsmemängulises seerias olid osalenud ka Toronto Maple Leafs 1993. ja Colorado Avalanche 2002. aastal, aga kumbki neist ei suutnud poolfinaali võita ja jäi Stanley karikafinaalist kõrvale. Kings sai aga eile lisaajal tänu Alec Martinezi väravale Chicago Blackhawksist 5:4 jagu.

Kingsi teekonna Stanley karikafinaali muudab veel uskumatumaks tõik, et avaringis alistati San Jose Sharks 0:3 kaotusseisust. Enne neid on NHLi ajaloos suutnud säärasest plindrist välja rabeleda vaid kolm klubi – Maple Leafs 1942. aasta Stanley karikafinaalis, New York Islanders 1975. aasta veerandfinaalis ja Philadelphia Flyers 2010. aasta poolfinaalis.

Stanley karikafinaal algab kolmapäeval.