Magnus PehrssonFoto: EJL
Jalgpall
3. juuni 2014, 19:03

Pehrsson Liivakust: võib-olla ta saab mängida, aga tähtsam on koondiseõhku hingata (1)

Eesti jalgpallikoondis on lõpetanud oma kaks treeningut kaugel Islandil ning peatreener Magnus Pehrsson leidis maaliliste küngaste ja kuumaveeallikate nautimise kõrvalt aega ka homse mängu teemal mõtiskleda

Alustades keskkaitsest on pärast mängu Gibraltariga ning Balti turniiri matše Läti ja Soomega taas meeskonnaga liitunud Igor Morozov. Kuidas hindab peatreener mehe klappi kapten Ragnar Klavaniga? "On hea, et Igor on trennis, aga kõik teised keskkaitsjad said samamoodi Ragnariga koos treenida. Ma arvan, et ta võib olla meeskonna jaoks väga oluline mängija, aga kui vaadata tema viimast kuud, siis see on olnud väga raske, vigastused ja muu. Nii et eks te homme näete, kes alustab. Ragnar kaptenina on muidugi rivis," annab Pehrsson märku, et ehk on homses algkoosseisus Morozovi asemel hoopis mängus Soomega kaptenipaela kandnud ning pärast matši rootslaselt kiitust pälvinud Alo Bärengrub.

Pärast vahele jäänud Balti turniiri mänge on koondise juures tagasi ka 17-aastane Frank Liivak, kes Gibraltari vastu debüüti tehes erakordselt eredalt silma jäi. "Noorte mängijate jaoks on kõige tähtsam saada A-koondise kogemust. Nad tulevad siia ja õpivad meie süsteemi ja näevad, mida me ootame. Muidugi võib siit ühele või teisele ka mänguminuteid jaguda, aga kõige tähtsam on neile meeskonnakogemuse andmine," räägib Pehrsson Liivakust, ent sama kehtib ka oma koondisedebüüti ootava Hannes Anieri kohta.

Kui oli selge, et vigastatud Sergei Zenjovi ja Henri Anieri asemele on vaja ründesse lisajõudu, pidas A-koondise peatreener oma U21-kolleegi Martin Reimiga aru ning koos otsustati anda koondiseõhku nuusutada just nooremale Anierile. "Minu arvates on see väga hea, et meil on meeskonnas mitu noortekoondise mängijat," sõnas Pehrsson.

Siiski on tegu rootslase jaoks sunnitud liigutusega, mida ta hea meelega poleks teinud. "Ma oleks tahtnud mängitada neis viies järjestikuses mängus ründaja positsioonil kahte või kolme mängijat võimalikult palju, et nad õpiksid üksteist ja teineteise mängu tundma, aga seda kahjuks praegu ei saa. Olukorda peab võtma nii nagu see on," rääkis Pehrsson.

Eesti homse vastase Islandi tüüri juures on legendaarne rootslane Lars Lagerbäck, kelle kogemustepagasisse kuuluvad ka Nigeeria ning Rootsi rahvuskoondised.

Pehrsson on mehega tuttav: "Ma tunnen teda väga hästi. Rootsi alla-21-aastaste koondises oli ta mu treener ja ta kutsus mu ka A-koondise mänguks meeskonda, kus ma küll kahjuks vigastuse tõttu mängida ei saanud. Vahetevahel kohtume telestuudios Meistrite liiga mänge kommenteerides, aga see on üpris harv juhus."

Mehed on duelli eel ka põgusalt suhelnud: "Sain talt täna hommikul just väga toreda sõnumi, et ta väga ootab homset mängu." Pehrssoni sõnul on rahvuskaaslase käekiri talle tuttav ning midagi üllatavat Islandil homme varukast võtta ei ole. Eriti hoolsalt käsib ta Eesti poolkaitsjatel ja kaitseliinil homme valvata Tottenham Hotspuri meeskonnas mängivat Gylfi Sigurdssoni.