Jalgpall
4. juuni 2014, 07:00

Pehrsson loodab Islandi vastu näidata ilusamat jalgpalli

Eesti jalgpallikoondis mängib täna hilisõhtul Islandil kohaliku rahvusmeeskonnaga ning meie meeste juhendaja Magnus Pehrsson loodab, et meeskond suudab näidata ilusamat mängu kui eelmise nädala kohtumistes Gibraltari, Läti ja Soome vastu.

Viimase kolme mänguga on Eesti vutimehed suutnud lüüa vaid ühe värava ning sedagi keskkaitsja Ragnar Klavani peast. Kui algselt oli peatreener Pehrssonil plaanis Islandil keskenduda ühes trennis kaitse- ja teises ründetööle, siis lõpuks oli mõlemas fookuses väravaolukordade loomine.

Et tegu on juba viienda mänguga Pehrssoni käe all ning neljandaga viimase üheksa päeva jooksul, peaks peatreeneri arvates mängupilt täna seni nähtust ilusam olema: "Nüüd on mingid mehed juba päris palju koos olnud, nii et ma ootan, et homme suudame ühtse meeskonnana teha parema mängu." Homses matšis loodavad koondisedebüüdi teha Hannes Anier ning Artur Pikk, tagasi on ka Gibraltari vastu säranud Frank Liivak. "Noorte mängijate jaoks on kõige tähtsam saada A-koondise kogemust. Nad tulevad siia, õpivad meie süsteemi ja näevad, mida me ­ootame. Muidugi võib siit ühele või teisele ka mänguminuteid jaguda, aga kõige tähtsam on neile meeskonnakogemuse andmine," sõnas Pehrsson noormeeste mängimisšansside kohta.

Hannes Anieri meeskonda kutsumine on otseselt seotud tema venna Henri puudumisega. Pehrssoni sõnul on ohtrad vigastused ründeliinis, kust lisaks vanemale Anierile on puudu ka Sergei Zenjov, tema algsed plaanid sassi löönud: "Ma oleks tahtnud mängitada neis viies järjestikuses mängus ründaja positsioonil kahte või kolme mängijat võimalikult palju, et nad õpiksid üksteist ja teineteise mängu tundma, aga seda kahjuks praegu ei saa."

Tänase algkoosseisu kohta on kindlalt on teada vaid Sergei Pareiko ning Ragnar Klavani mängimine, ent tõenäoliselt läheb Eesti Islandi vastu oma parimate poegadega. Kõige suurem küsimärk on kapten Klavani partner keskkaitses, sest Pehrssoni sõnul on Igor Morozovi viimane kuu vigastuse tõttu olnud üsna vaevaline ning Soome vastu kaptenipaela kandnud Alo Bärengrubi mäng avaldas treenerile muljet.

Tänane mäng Reykjavikis Laugardalsvölluri staadionil algab Eesti aja järgi kell 22.15.