Jaak Mae. Foto: MATI HIIS
Talisport
5. juuni 2014, 07:00

Jaak Mae: mina otsiks veel lahendusi (3)

Eesti Suusaliidu peasekretär Jaak Mae, kes osaleb praegu Barcelonas toimuval rahvusvahelise suusaliidu kongressil, tahab tuleval nädalal Kaarel Nurmsaluga rääkida.

Jaak, millal kuulsid Kaarli otsusest teha tippspordiga lõpparve?

Eile õhtul Toomas (Kaarli isa) helistas ja rääkis.

Milline oli su reaktsioon? Üritasid neil hullud mõtted peast välja ajada?

Jah, uurisin, kas on ikka lõplik otsus ja millised oleksid võimalused otsida lahendusi. Oleme pärast hooaja lõppu pidevalt suhelnud ja arengutega kursis olnud.

Nii et nende otsus tuli ka sulle üllatusena?

Olin teadlik, et selline võimalus on olemas, kui täismahus eelarvet mai lõpuks koos ei ole. Siis oli võimalus, et poole teraga ta edasi ei tee.

Kas nüüd ongi nii, et 23aastane spordimees, kes tuli MK-etapil kuuendaks, on karjääri lõpetanud!? Või annab midagi teha?

Barcelonast on keeruline vastata, mina isiklikult otsiks veel lahendusi. Kaarliga oleks hea rääkida.

Tuleks ikka üritada – kõige lihtsam on ju alla anda! Oled proovinud temaga ühendust saada?

Toomas ütles, et nad kaalusid pikalt ja pidasid toetajatega nõu ning teavitasid neid. Tundub, et otsus oli teadlik, mitte palja emotsiooni pealt. Järgmisel nädalal olen tagasi, siis saame rahulikumas keskkonnas rääkida.

Hiljuti kiitis Kaarel koostööd suusaliiduga. Kuivõrd saab alaliit teda aidata?

Praeguse seisuga tuleb raha riigilt ja EOKst, kahjuks pole veel erasektorist suusahüppajatele ühtegi toetajat leidnud. Läbirääkimisi peame, aga lepinguid ei ole.

Võtame kurva teema kokku. Kas usud võimalusse, et Kaarel jätkab?

Minu usk siin kahjuks ei aita, laseme mehel väheke harjutada. Kunagi ei saa välistada võimalust suurde sporti tagasi tulla.