Foto: Aleksander Roslin/Andre Lavadinho
Auto-Moto uudised
5. juuni 2014, 08:00

Neli eestlast jahivad Sardiinias üksteise skalpi

Itaalia MM-ralli on kui Eesti meistrivõistluste etapp, mis peetakse Maarjamaast 1500 kilomeetri kaugusel. Stardis on neli kodumaist pilooti ja mis kõige tähtsam – kõik võistlevad samas klassis ja enam-vähem võrdsete masinatega.

Ott Tänak ja Raigo Mõlder jätkavad täna õhtul lühikese publikukatsega algaval Sardiinia rallil oma Ford Fiesta R5 masinal WRC2 sarja tiitli püüdmist, mis seni pole avariide tõttu läinud loodetud rada.

Eesti esipaarile loodavad kõva konkurentsi pakkuda Karl Kruuda ja Martin Järveoja, kes toovad esimest korda WRC2 sarja ajaloos rajale Peugeot 208 T16 masina, mis meeste eelmisest sõiduvahendist kõvasti kiirem peaks olema.

Et Rootsi rallil oma klassis triumfeerinud Kruuda peab aga ümber harjuma viieastmelise käigukastiga ning Peugeot’d võivad vaevata muud lapsehaigused, loodavad oma võimaluse ära kasutada Egon Kaur/Erik Lepikson ning Martin Kangur/Andres Ots. Mõlema ekipaaži kasutada on samuti WRC2 klassi Fiesta, ent Kauril on tegu R5-, Kanguril RRC-mudeliga.

Et erinevad on nii autod, pilootide kogemuspagasid kui ka koostööpikkused kaardilugejatega, on malenupud laual põnevaks lahinguks valmis seatud.

Kes saab kuningana rahvuskaaslaste ees juubeldada ja kes langeb etturina juba avangu käigus, selgub pärast 17. kiiruskatse läbimist pühapäeva õhtuks.