Henrik OjamaaFoto: EJL
Jalgpall
5. juuni 2014, 01:06

Pehrsson: minu Eesti parim mäng! (4)

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson ütles pärast 0:1 kaotust Islandile, et tegu oli tema viie mängu kõige parima esitusega: "Me kaitsesime hästi, meil oli viis väga head võimalust ja me olime värava all ohtlikud."

Kuigi Eesti pidi vastu võtma 0:1 kaotuse, oli Pehrsson oma mängijate esitusega rahul. "Õnneks me ei kaotanud täna punkte," võttis ta kokku lõppskoori.

Oma ühe ja ainsa värava lõid islandlased penaltist, mille põhjustas Karol Mets, kes karistusalas vastase väljasirutatud jala otsa takerdus ja kontakti otsinud mehe haavatult põrandale saatis.

"Te olete muidugi seda kordust lõppematuseni vaadanud, aga mina mitte," ütles rootslasest peatreener olukorra kohta. "Kui see oli viga, siis muidugi, seal sa ei tohiks meest mängima minna," rääkis Pehrsson. Üldiselt hindas peatreener Metsa mängu aga rahuldavaks: "Ta ikka veel õpib, aga ma usun, et tal on tulevikku just poolkaitsjana."

Teise mängijana rääkis mees ka Henrik Ojamaast, kes mängis oma esimeses matšis Pehrssoni all ründajat, mitte ääremängijat nagu Tarmo Rüütli ajal. "Miks ma teda ründajana kasutasin oli, et ma näeks teda seal mängimas ja ka talle endale meeldib seal rohkem," rääkis Pehrsson. Mehe sõnul jäi ta rahule Ojamaa panusega nii kaitses kui rünnakul ja ta plaanib teda ka edaspidi samal positsioonil kasutada. Kas ka Tadžikistani vastu, selgub aga alles pärast mehe käiku arsti juurde: vigastusega platsilt lahkunud Ojamaa tegi viga oma varbale, mistõttu ei tundnud ta enam oma jalalaba ning ei suutnud korralikult tasakaalu säilitada.

Veel üks mängija, kes Islandi vastu veidi tavatul positsioonil tegutses, oli Taijo Teniste. Harilik vasakkaitsja oli seekord hoopis paremäär. "Taijot saab kasutada paljudel positsioonidel, aga ma näen teda pigem paremal äärel kui vasakkaitses, võib-olla ka vasakul äärel" sõnas Pehrsson, et ilmselt hakkamegi me Tenistet rohkem ründavatel positsioonidel nägema.

Pärast matši vestles Pehrsson põgusalt ka Islandi peatreeneri Lars Lagerbäckiga ning ühel rootslasel oli teisele komplimente jagada. "Ta üles, et oli okei mäng ja et meil on siin miskit toimumas, et meie mängul on kindel joonis olemas," vahendas Pehrsson kogenuma kolleegi kiidusõnu.