Eiki Nestor on suur Inglise vutikoondise fänn. Foto: TAIRO LUTTER
Spordivaria
5. juuni 2014, 16:52

Nestor: kas Inglismaa, Holland või Belgia jõuab MM-i finaali (1)

Kui Eesti riigi esimene mees Toomas Hendrik Ilves on avalikult tunnistanud oma jalgpallivõhiklikkust, siis riigi teine mees ehk sotsiaaldemokraadist riigikogu esimees Eiki Nestor on läbi ja lõhki jalgpallisõber.

Alles see oli, kui Nestor täitis ühe oma unistuse: sai televisioonis Inglise klubijalgpalli kommenteerida. Mõistagi loodab ta tööajast aega näpistada ka peagi algavate jalgpalli maailmameistrivõistluste vaatamiseks. „Ootan nagu alati eurooplaste võitu. Midagi ei ole teha, olen täielik kolkapatrioot. Eriti ilus oleks võita just Brasiilias,” võtab Nestor oma ootused kokku.

Riigikogu esimees on tavaliselt suurturniiridel pöialt hoidnud Inglismaale, aga ka Hollandile ja Belgiale. „Kui finaalis oleks Rootsi või Taani, siis ka neile,” lisab Nestor ning ennustab, et sel aastal jõuab üks kolmest – Inglismaa, Holland või Belgia finaali.

Kas Nestoril on meeles ka esimesed jalgpalli maailmameistrivõistlused? „On ikka. See oli 1966 ja MM toimus Inglismaal. Siiani vaieldakse finaalis löödud väravate üle. Kõigi aegade kõige eredam meeskond on 1970. aastate Holland, kelle stiili nimetati siis totaalseks jalgpalliks,” heidab ta pilgu minevikku.