Gerd Kanter.Foto: Tairo Lutter
Kergejõustik
6. juuni 2014, 07:00

Gerd Kanter: viimasel katsel tegin midagi sellist, millega võinuks alustada (5)

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter läks eile Itaalias Roomas toimunud Teemantliiga etapil areenile sooviga parandada oma hooaja tippmarki, paraku eesmärk ei täitunud.

Kanter pidi leppima tulemusega 63.38ga, mis andis kuuenda koha. 35aastase sportlase seeria oli ühtlane: pärast ebaõnnestunud avakatset sai ta kirja 62.14, 62.23, 61.65, 62.16 ja 63.38.

"Tehnika oli väga vilets," rääkis Eesti edukaim sportlane Kanter, kelle sõnul olid võistlustingimused igati head.

"Alles viimasel katsel tegin midagi sellist, millega võinuks alustada."

Ligi kolm nädalat on Kanteri ettevalmistust seganud seljavaevus, mis andis tunda pärast Kataris toimunud treeninglaagrist naasmist. "Tervise taha ma täna küll pugeda ei saa," ütles ta eile siiralt.

Roomas triumfeeris sakslasest olümpiavõitja Robert Harting oma hooaja tippmargiga 68.36. Teiseks tuli poolakas Piotr Malachowski 65.86 ja kolmandaks venelane Viktor Butenko 64.87ga.

Just Butenko tulemus oli sellest klassist, mida Kanter soovis sihtida. "Harting kuulus vähe teise liigasse," lausus tiitlivõistlustelt üheksa medalit võitnud eestlane.

"Aga ta pole enam nii hea kui varem. Eks temalgi ole mitu operatsiooni olnud, põlved ja selg olid kinni teibitud."

Täna naaseb Kanter koju ja jätab treeninguid. Järgmise etteaste teeb ta 15. juunil Tartus Gustav Sule memoriaalil. "Tähelepanu tuleb pöörata tehnika parandamisele ja võistlustel on selleks hea võimalus."

Kaks aastat järjest Teemantliigas triumfeerinud Kanter on praegu ühe punktiga neljandal kohal. Juhib Malachowski kuue punktiga. Hooaja tähtsaim võistlus on 12. augustil Zürichis algav EM.

Roomas eriti kõrgetasemeliseks kujunenud meeste kõrgushüppe võitis Katari esindaja Mutaz Essa Barshim 2.41ga, ta kordas maailma hooaja tippmarki. Ukrainlasest maailmameister Bogdan Bondarenko, kes treenis mitu nädalat Saaremaal, ületas 2.34 ja sai teise koha. Kolmandaks tulnud ameeriklane Erik Kynard alistas 2.31.

Meeste 400 m jooksu võitis ameeriklane Lashawn Merritt 44,48, naiste 100 m tõkkejooksu tema kaasmaalanna Brianna Rollinson 12,53 ja meeste 1500 m jooksu keenialane Silas Kiplagat 3.30,44ga.