Eesti jalgpallinaised tegid oma Baltikumi kolleegidele tuule allaFoto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
8. juuni 2014, 18:33

Naiste jalgpallikoondis näitas Lätile ja Leedule koha kätte

Leedus Šiaulias toimunud naiste jalgpalli Balti turniiri võitis kindlat Eesti naiskond.

Reedeses avamängus oli Leedu 1:0 üle Lätist. Laupäeval oli Eesti kindlalt 4:0 parem Lätist ning seega taganuks tänases mängus Leeduga Eestile esikoha ka viik, kuid eestlannad sellega ei rahuldunud, võitsid poolaja 2:0 ja kogu mängu 3:0. Kokkuvõttes kogus Eesti 6, Leedu 3 ja Läti 0 punkti.

"Uskusime juba enne turniiri, et suudame selle võita ning naiskond tegi kaks head esitust. Mängud olid palju põnevamad, kui lõpptulemused näitavad, aga samas pean ka lisama, et jätsime veel väravaid ka löömata. Kokkuvõttes oli sellel turniiril tähtis tõsta meie enesekindlust ning selle ka saavutasime – hoidsime ka mõlemas mängus taga nulli ning see on jalgpallis sama oluline, kui väravate löömine,“ rääkis koondise peatreener Keith Boanas jalgpall.ee-le antud intervjuus.

Esimeses kohtumises juhtisid eestlannad juba poolajaks lätlannade vastu 3:0 ja väravaautoriteks olid Hannaliis Jaadla, Kristina Bannikova ja Kaire Palmaru. Teisel poolajal oli täpne Vlada Kubassova, kelle jaoks oli see esimeseks tabamuseks A-koondises. 18-aastane Tallinna FC Levadia mängija valiti ka turniiri parimaks ründajaks.

Leedu vastu avas skoori Eneli Vals ning oma turniiri teised tabamused said kirja Palmaru ja Bannikova. Täna tegi oma debüüdi A-koondises mai alguses oma 17. sünnipäeva tähistanud Pärnu JK kaitsja Ketlin Saar, kes sai kohe kirja ka täismängu. Turniiri parimaks kaitsemängijaks tunnistati Riin Emajõe.

"Olen ka varem öelnud, et Läti ja Leedu näevad meid eeskujudena. Nende komplimendid meile turniiril olid tõeliselt siirad ning lätlased kinkisid mulle lausa ühe oma särgi, kus mu nimi peal on. Nende treener nimetas ka mind oma õpetajaks – see oli väga ilus moment,“ sõnas peatreener.

Eestit ootavad järgmisena ees kaks MM-valikmängu Haapsalus. Esmalt ollakse pühapäeval 15. juunil kell 16.00 vastamisi Makedooniaga ning neljapäeval 19. juunil on kell 18.00 meil külas Rumeenia koondis.

Koondisega liituvad lisaks Balti turniiri koosseisule ka Signy Aarna, Pille Raadik ja Inna Zlidnis. Veel on lahtine Grete-Lilijane Küppase lisandumine, sest noor kaitsja on kimpus olnud vigastusega. "Balti turniiril tegime väga häid esitusi ning nüüd on mul ees ootamas raske otsus, keda valikmängudes põhikoosseisus mängitada," rääkis Boanas