Ott Tänak SardiiniasFoto: Andre Lavadinho/@tWorld
Auto-Moto uudised
8. juuni 2014, 18:47

Lisatud ka Kruuda ja Kanguri kommentaarid!

Sardiinia MM-ralli kaheksandana lõpetanud Tänak: täna saime tõesti sõita

Täna lõppenud Sardiinia MM-rallil sai Ott Tänak WRC 2 klassis kaheksanda koha.

Sardiinia MM-ralli viimasele päevale olid korraldajad jätnud kokku neli kiiruskatset, millel kokku pikkust 46,84 kilomeetrit. Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi (Ford Fiesta R5) jaoks oli see terve ralli peale ainsaks päevaks, kui saadi kõigil katsetel ka võidu sõita, kui välja jätta neljapäevane publikukatse. See pani keerulisele nädalavahetusele pisutki meeldivama punkti. Ralli viimasel päeval läks Drive DMACK meeskonna ridades sõitnud Tänakule ja Mõlderile kirja kaks katsevõitu WRC 2 arvestuses ja ralli kokkuvõttes olid nad WRC 2 klassi kaheksandad.

Tänak ja Mõlder alustasid pühapäeva Sardiinias katsevõiduga WRC 2 klassis, teisel katsel olid nad Juri Protasovi järel teised (+5,2), kolmandal samuti Protasovi järel teised (+6,2) ja ralli viimasel katsel taas oma klassi kiireimad. Ralli kokkuvõttes tõusid Tänak ja Mõlder viimase päevaga kolm kohta WRC 2 arvestuses ja teenisid juurde kaheksanda koha punktid.

"Täna saime tõesti sõita, auto töötas korralikult. Esimene katse oli pehme pinnasega, teine aga juba kõvema pinnasega ja DMACK rehvile sellised kuumad tingimused väga hästi ei sobi. See tähendas, et rehv kulus korralikult alt ära ja lõpus tulime üsna siledate rehvidega. Kokkuvõttvalt saab öelda, et Sardiinia oli meile väga keeruline ja probleemiderohke ralli ja nüüd ootame juba järgmist etappi, mis sõidetakse juuni lõpus Poolas,“ võttis Ott Tänak Sardiinia MM-ralli kokku.

Teistest eestlastest WRC 2 klassis said Karl Kruuda ja Martin Järveoja klassi neljanda koha, Martin Kangur koos Poola kaardilugeja Pawel Drahaniga olid Tänaku ja Mõlderi ees seitsmendal kohal. WRC 2 arvestuse võitjaks tulid Lorenzo Bertelli ja Mitia Dotta.

"Täna oli enam-vähem päev. Suuri riske võtma ei hakanud ja meeldiva poole pealt saab välja tuua selle, et parandasime oma kohta kahe võrra. Ralli ise oli parajalt raske, juhtus palju, nii meil kui autol. Ega enne rallit ei osanud küll arvata, et Rally 2 reeglitega rallit jätkates võid tõusta neljandaks. Eks see liidrikohalt katkestamine oli parasjagu valus, kuid see on osa autospordist. Peame olema rahul nende punktidega, mis siit saime,“ oli Karl Kruuda kommentaar. 

Martin Kangur märkis omalt poolt: "Täna läksime katsetele eesmärgiga saada erinevaid kogemusi, kasutasime pehmema seguga rehvi, et aru saada, kuidas auto käitub, kui rehv nö alt ära kulub. Kolmanda katse aeg seda ka näitas. Hoog ja tunne olid ka täna juba head. Kaardilugejaga peame veel kõvasti tööd tegema, see oli meile alles esimene ralli koos. Ralli ise oli väga raske, seda nii kuuma ilma kui raskete teeolude tõttu, eriti just esimesel päeval. Muidugi oleks tahtnud eilse päeva ka lõpuni tulla, kuid see on autosport ja siin peab olema valmis kõigeks."