Ottomar Ladva alistas turniiri kõrgeima reitinguga maletaja.Foto: MATI HIIS
Spordivaria
9. juuni 2014, 09:00

Eesti maletajad alustasid MK-l keskmiselt

Nooruke Ottomar Ladva alustas Liepājas peetavat male maailma karikaturniiri Balti tsooniturniiri hästi, alistades teises voorus mustadega võistluse kõrgeimat reitingut omava Igor Kovalenko (2615, Läti). Kolm senist ülejäänud vooru on aga lisanud kaks viiki ja kaotuse. Ladva enda FIDE reiting on 2381.

Ladva kõrval on Eesti maletajatest seni 2 punkti kogunud veel Tarvo Seeman (2389), suurmeister Kaido Külaotsal (2572) on seni kirjas kolm poolikut viigipunkti, neist üks avavoorus Ladvaga. Narvalane Roman Ježov (2235) jätkab 1 punkti peal. Tema on välismaalastele kaotanud ning leppinud viiki Ladva ja Külaotsaga. Seeman pole omadega seni veel kohtunud.

Tosina mehe, kus võrdselt osalejaid igast Balti riigist, seas juhivad 3 punktiga Kovalenko – kes seega peale Ladva-mängu tunnistanud ainult võite – ja teine lätlane Arturs Neiksans (2571). 2,5 punktiga järgneb kolm leedulast.

Võistlus peetakse turniirisüsteemis, Liepājas mängitakse 12. juunini. Nii täna kui ka homme peetakse kaks vooru, kolmapäeval üks ning viimasel, neljapäeval taas kaks.

Lisaks Liepājale korraldatakse veel kaks osavõistlust (2014. aasta septembris Leedus ja 2015. aasta jaanuaris Tallinnas) ning kolme turniiri koondarvestuse parim pääseb tuleval aastal Bakuus peetavale FIDE maailma karikaturniirile. Balti tsooniturniiride auhinnafond kokku on 30 000 eurot (iga turniir 10 000 eurot).