PARIM: Neljast eestlasest oli Sardiinias lõpuks kiireim Karl Kruuda.Foto: MATI HIIS
Auto-Moto uudised
9. juuni 2014, 07:00

Kruuda liigub läbi raskuste tähtede poole

Kui Karl Kruuda poleks Sardiinia ralli avapäeval vedrustusrikke tõttu raja äärde jäänud, olnuks tema nädalavahetus ideaalilähedane. Sellest hoolimata suutis oma Peugeot 208 WRC2 arvestuses neljandana finišisse tuua ehk eestlase jaht tiitlile on jätkuvalt täies hoos.

Kuigi MM-i üldarvestuse tabelisse vaadates tundub Kruuda seis üpris hapu – esikohast lahutab teda hetkel 32 punkti –, on tõde tänu WRC2 sarja reeglitele teistsugune: iga piloot võib aasta jooksul sõita MM-punktidele seitsmel rallil kuraditosinast, millest arvesse lähevad kuus parimat tulemust. Kruudal on seni osaletud kolmel etapil (võit Rootsis, neljandad kohad Portugalis ja nüüd Itaalias), samas kui MM-liidril ja Sardiinias võidu võtnud Lorenzo Bertellil on see arv viis ning teisel kohal oleval Juri Protasovil lausa kuus.

Ott Tänaku lootused WRC2-kroonile võidelda on aga juba väga pisikesed: pärast avapäeval kogetud ebaõnne näitas mees küll hiilgavat kiirust, ent katkestamisega saadud karistusminutid tähendasid, et ta suutis end tõsta vaid kaheksandale kohale ning kaotab pärast kolme etappi Kruudale juba 29 punktiga.