Nii palju raha!Foto: Reuters/Scanpix
Spordiblogi
9. juuni 2014, 10:23

Nädala pluss | Sada tuhat eurot otsib omanikku (1)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 9. juuni valik:

LÄINUD NÄDALA PLUSS

Lihtne on vaadata suusahüppaja Kaarel Nurmsalu otsust karjäär lõpetada negatiivses võtmes. Aga pole halba ilma heata! Tänu Nurmsalu loobumisele pole spordiametnikel vaja muretseda, kuidas hääleka ja otsekohese atleedi soove rahuldada. Samuti vabanes ca 100 000 eurot sponsorraha, mis tasub kindlasti suunata Otepää MK-etapi korraldamise hüvanguks, sest Eesti murdmaasuusatamine on teatavasti kõva!

LÄINUD NÄDALA MIINUS

Bernatski komisjon on jõudnud poole aastaga tupikusse, sest tema dopingust pakatavate väidete uurimine ei suutnud leida fakte ega tõestust kinnitamiseks ega ümber lükkamiseks. Küll on jõutud arusaamani, et „Eesti seadusandlus on dopinguvastaste reeglite rakendamisel ebapiisav ja järelvalve nõrk ning puuduvad karistusmeetmed." Kuhu me selle teadmisega jõuame? Mitte kuskile!

ALANUD NÄDALA ENNUSTUS

55% on tõenäosus, et Eesti epeenaiskond kaitseb Strasbourgis toimuval EMil kuldmedalit. Maailma edetabelis asutakse eurooplastest neljandal kohal, korra on võidetud ka MK-etapp, kuid individuaalvõistluse parim koht (Erika Kirpu 13.) ei anna optimismiks liialt põhjust. Tõehetk saabub neljapäeval.