Anett KontaveitFoto: MATI HIIS
Tennis
9. juuni 2014, 15:17

Kontaveit kerkis karjääri parimale kohale

Värskes WTA edetabelis on Anett Kontaveit tõusnud viie koha võrra ning paikneb nüüd karjääri kõrgeimal, 182. positsioonil.

Kaia Kanepi on seevastu kahe koha võrra langenud ja on värske tabeli järgi maaima 41. reket, Eva Paalma on tõusnud kaheksa koha võrra ja paikneb nüüd 1003. positsioonil.

Naiste tabelit juhib ikka Serena Williams, teine on Na Li ja kolmandaks kerkis Prantsuse lahtistel finaali jõudnud Simona Halep. French Openil võitjana trimufeerinud Maria Šarapova kerkis kaheksandalt kohalt viiendaks.

Meeste ATP edetabelit juhib endiselt Rafael Nadal, Novak Djokovic on teisel ja Stanislas Wawrinka kolmandal positsioonil. Prantsuse lahtistel poolfinaali jõudnud lätlane Ernests Gulbis kerkis seitsme positsiooni võrra ja on nüüd kümnendal kohal.

Eestlastest hoiab parimat kohta Jürgen Zopp, kes tänu Pariisis teise ringi jõudmisele kerkis 62 koha võrra ja on nüüd 273. Vladislav Ivanov loovutas 14 positsiooni ja on 513., tabelisse mahuvad ka Daniil Proskura (1233.; +2), Anton Pavlov (1588.; -13) ja Kert Kilumets (1722.; -21).