Risto Kägo (paremal) mängimas Gibraltari meistrivõistlustel Liones Giibraltar klubi ridades.Foto: Erakogu
Jalgpall
9. juuni 2014, 18:16

Eesti liiga kaardikunn Risto Kägo: Gibraltari kohtunikud on mõistlikumad mehed (2)

Eesti jalgpall vallutas sel kevadel Gibraltari mitmes mõttes – rahvusmeeskond võitis kaljuriigis toimunud maavõistluse 2:0 ning mullu Tallinna Kalevis mänginud Risto Kägost sai esimene Eesti jalgpallur Gibraltari kõrgliigas.

Eesti meistriliigas kogus väga võitlustliku mängustiiliga Kägo mullu tuntust eelkõige kaartide korjamisega – 26 mänguga jäi tema arvele 26 kollast ja 7 punast kaarti. Lions Gibraltar klubis teda sama probleem ei kummita.

"Kõigi mängude peale kokku olen teeninud vaid ühe kollase kaardi!" teatab Lionsit kaheksas mängus esindanud ja neli väravat löönud Kägo varjamatu uhkusega. "Gibraltaril on välja kujunenud omalaadne stiil, mis on segu inglaste jõulisusest ning hispaanlaste meisterlikkusest ja söödumängust. Mängida lastakse jõuliselt ning kaarte nii lihtsalt kui Eestis ei jagata!"

24aastase Kägo koduklubi Lions Gibraltar lõpetas meistriliiga kuuenda kohaga. Kui paluda Kägol võrrelda praeguse mängupaiga taset Eesti kõrgliigaga, jääb poolkaitsja veidi kimpu.

"Raske öelda. Enamjaolt on vast sama, kuid mängutempo on Gibraltaril kiirem ja jõulisem. Tehakse enam hispaaniapäraseid kombinatsioone. Tallinna Kalevit ja Lions Gibraltarit ma võrdleme ei taha hakata. Aga loodetavasti loositakse Tallinna Levadia ja Lincoln Red Imps Meistrite liiga esimeses eelringis kokku, sest siis saavad need küsimused ammendava vastuse!"

Tõenäosus, et nii juhtub, on 33%, sest Red Imps on Levadia jaoks üks kolmest võimalikust vastasest (ülejäänud on San Marino meister La Fiorita ja Armeenia tšempion Banants).