Sepp BlatterFoto: AFP/Scanpix
MM 2014
9. juuni 2014, 22:26

Blatter: Katari MMi rünnatakse rassismist (4)

Ülemöödunud nädalal Suurbritannia meedias liikuma hakanud süüdistused nagu oleks naftariik Katar 2022. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste korraldusõiguse altkäemaksude läbi ostnud, on tagajalgadele ajanud ka FIFA president Sepp Blatteri.

"Hetkel on tänu Katari MMile FIFA vastu tõusnud torm. Kahjuks on seal väga palju diskrimineerimist ja rassismi," ütles rahvusvahelise jalgpalliliidu juht Sao Paulos Aafrika vutijuhtidega kõneldes.

Briti ajaleht The Times kirjutas ülemöödunud nädala lõpus, et nende kätte jõudnud saladokumendid tõestavad, kuidas Katari jalgpalliametnik Mohamed Bin Hammam tegi erinevatele FIFAga seotud inimestele kokku ligi nelja miljoni euro eest makseid, et nood toetaksid tema koduriiki 2022. aasta maailmameistrivõistluste korraldajate valimisel. Katari võistluse korraldajad on kõik süüdistused tagasi lükanud.

Siiski on valdav enamus MMi suursponsoreid korruptsiooniskandaali tõttu sõna võtnud ning see teeb rahvusvahelise jalgpalliliidu närviliseks. Blatteri sõnul otsustab FIFA nii 2022. kui ka (Venemaal toimuva) 2018. aasta võistluste valimislegitiimsuse septembris või oktoobris ning pärast seda ei kuulata enam ühtegi vastuväidet.