Donald SterlingFoto: Reuters/Scanpix
Korvpall
10. juuni 2014, 10:38

Sterling keeldub Clipersit kahe miljardi dollari eest müümast (1)

Los Angeles Clippersi korvpallimeeskonna omanik, viimased kuud rassismiskandaali keskmes olnud Donald Sterling teatas ootamatult, et ta ei plaani klubi vaatamata pakutud hiigelhinnale maha müüa, vahendab BBC.

Poolteist kuud tagasi avalikustas kõmuportaal TMZ salvestuse Sterlingu ja tema tüdruksõbra vestlusest, kus mees sõimas naist, et too tegi pildi mustanahalise korvpallilegendi Magic Johnsoniga. Korvpalliliiga NBA määras koheselt Sterlingule eluaegse saalikeelu, 1,8 miljoni euro suuruse trahvi ning lisaks sundis liiga meest Clippersit maha müüma.

Ostjaks pidi klubile olema endine tehnikamiljardär Steve Ballmer. Arvestades, et Sterling ostis klubi 33 aastat tagasi 9 miljoni euro eest ja nüüd saaks selle maha müüa 2 miljardi(!) dollari ehk 1,5 miljardi euro eest, tundus see ideaalse tehinguga.

Ometi otsustas Sterling viimasel hetkel meeskonna müügist loobuda ning lisaks jätkab ta ka NBA vastu suunatud kohtuasjaga. Mehe sõnul muutis ta meelt, kui NBA keeldus müügijärgselt tema saalikeeldu ja trahvi tühistamast: "Ma plaanin võidelda, et meeskond endale jätta."