Yazeed Al Rajhi instagrami pilt Hirvoneni põlevast autost.Foto: YAZEED AL-RAJHI/TWITTER
Auto-Moto uudised
10. juuni 2014, 12:28

Hirvoneni lõke läks M-spordile kalliks maksma (2)

Nädalavahetusel peetud Sardiinia rallil tabas M-Spordi esisõitjat, Mikko Hirvoneni, ootamatu probleem. Rahulikul ülesõidul kolmandalt katselt neljandale süttis mehe auto põlema ja mõne minutiga oli sellest alles vaid raam. 

M-Spordi juht Malcolm Wilson tunnistab, et õnnetus lööb suure augu tiimi eelarvesse, sest kahju tekkis peaaegu 500 000 eurot. "Me ei kindlusta ralliautosid ja seega on see suur löök," sõnas Wilson. 

Reedel põlema süttinud autot ega selle küljes olnud juppe uuesti kasutada ei saa. "Juhul kui toimub suur õnnetus, siis tavaliselt on enamus autos olevaid juppe terved ja neid saab uuesti kasutada. Antud olukorras seda teha ei saa," tõdes mees.

Küsimusele, mis võis olla säärase tulemöllu põhjustada Wilson vastata ei osanud: "Mikko (Hirvonen) arvab, et tuli sai alguse parema tagumise ratta juurest. Viime auto tagasi Inglismaale ning üritame põhjusele jälile saada, kuid suurt lootust pole."

Hirvoneni auto süttis põlema reedel toimunud katsete vahelisel ülesõidul. Vahetult enne õnnetust oli Hirvonen sõitnud 11. aja ja kaotanud võitjale vaid 8,8 sekundit. Ralli järgmine katse hilines poolteist tundi, sest lisaks autole võttis tuld ka maastik ning kustutustööd takistasid võistlejate liikumist järgmisele katsele.