Tallinna Flora alistas 1:0 Nõmme Kalju.Foto: Arno Saar
Jalgpall
10. juuni 2014, 20:56

Tallinna Flora alistas 2580 pealtvaataja ees Nõmme Kalju ja tõusis Eesti meistriliiga liidriks! (4)

Eesti jalgpallimeistriliiga 15. vooru keskses mängus alistas Tallinna Flora Lilleküla staadionil 2580 pealtvaataja ees peetud mängus 1:0 Nõmme Kalju ja tõusis meistriliiga liidriks.
20:54

Olgu veel lisatud, et Lilleküla staadionil peetud kohtumist jälgis 2580 pealtvaatajat, mis on Eesti meistriliiga selle hooaja rekord.

20:52

KÕIK ON LÄBI!

Tallinna Flora alistab tänu Irakli Logua 79. minuti väravale 1:0 Nõmme Kalju ja tõuseb Eesti meistriliiga liidriks. Tabeliseis 15 vooru järel: Flora 34, Kalju 32, Levadia 32, Sillamäe 30, Infonet 27.

20:40

JA VÄRAV! 78. minutil teeb Irakli Logua pääseb paremalt äärelt löögile ning palli tee on nii sirgjooneline ja kindel, et maandub tagumisse nurka. Vitali Teleš ei jõuagi reageerida.

20:32

Neemelo vahetusest sekkumine on toonud Kalju rünnakutesse veelgi aktiivsust – esimene tulemus on küll kerge koperdamine palli, Karol Metsa ja Stanislav Prinsi otsa. Pall aga väravas ei maandu ning Neemelo osutab oimukohale.

20:31

Pall on sees, kuid kohtunik näitab suluseisu! Tegelikult hakkasid Kalju mängijad protestima juba enne, kui kohtunik Albert Prosa vastu lipu tõstis, kuid pall jõudis enne väravas maanduda. Lapsed aga sellest väga aru ei saanud ning hetkeks kaikus Lillekülas meeletu rõõmurõke.

20:22

MIDA TÕRJET?! Zakaria Beglarišvili libiseb Kalju kaitsjatest mööda ning pommitab paremalt nii kindla löögi, et Kalju päästavad vaid Teleši haldjanäpud. Pool tundi kohtumise lõpuni ning Flora lööb järjest rohkem ette pikki palle Beglarišvili ja Prosa suunas.

20:17

Ja kuigi Flora alustab tarmukalt, mängides taaskord Prosale, on kohtumise seni parima võimaluse au hoopis Damiano Quintieril. Itaallane tormas kahest Flora kaitsjast mööda, kuid pall lendas valelt poolt küljevõrku. Spurt oli, mahv oli, täpsus isegi ka, aga õnnest jäi veidi puudu.

19:45

Minut enne poolajale pääsemist saab Beglarišvili värava alt ihuüksi löögile, kuid pauk läheb üle jala ning see üritus läks luhta

19:35

Pool tundi mängu algusest möödas, seis ikka 0:0. Floral on olnud tükk tegu, et Kalju rünnakutel kaitse toimima saada. Ometi võib Flora edu tulla ka täna kontrarünnakutest, just hetk tagasi oleks soleerimisega hakkama saanud Albert Prosa, kuid Vitali Teleš oli mees omal kohal. 

Flora oli sunnitud tegema ka vahetuse, kergelt longanud Kevin Aloe asemel tuli sisse Erkki Junolainen

19:31

Ei, see ei ole udu! 

19:26

Kui alguses alustasid tulemölluga Flora fännid, siis peagi liitusid sellega ka pantrid. Kuna tuul on aga staadionil väga heitlik, tekitas see mõneks minutiks terve väljaku peale udupilve, mida oskas Hidetoshi Wakui väga hästi ära kasutada. Prinsi väravasuult ära meelitanud, oli tema järgmiseks sihiks küljevõrk, kuid keegi Flora kaitsjatest (udupilv, mis teha, ei tuvastanud) suutis selle siiski ära lüüa. Ohtlikud asjad need tulemasinad.. 

19:14

Ja taas on käes pürotehnika aeg! 

19:14

Jalgpallipõngerjate (EJL suvelaagrites osalevate laste) ees tuleb näidata agressiivset jalgpalli ning seda Kalju ja Flora ka teevad. Esimesel kümnel minutil on olnud nii võimalusi kui 

Neist eredaimad 4.-5. minutil, kui Kalju poolelt pääses ohtlikult värava alla Janar Toomet, Flora meestest sai löögile Albert Prosa. Seni seis 0:0

19:00

Flora algkoosseis: Prins, Baranov, Mets, Rähn, Aloe, Frolov, Luigend, Beglarišvili, Prosa, Alliku, Logua.

Kalju algkoosseis: Teleš, Kallaste, Bärengrub, Reintam, Šišov, Vunk, Reginald, Toomet, Kimbaloula, Wakui, Quintieri.