Reinar Hallik
Korvpall
11. juuni 2014, 07:00

Hallik sai viiekordse ravimite üledoosi! (1)

Eesti korvpallikoondislane Reinar Hallik hakkab homme võitlema koduklubiga Oradea Rumeenia korvpalliliiga kuldmedali eest, kui otsustavas finaalmängus minnakse kokku riigi suurkuju Ploiesti Asesoftiga.

Hallik on viimasel ajal saanud jälle mängida. "Tervis on nüüd okei. Olen viimased kolm nädalat trenni teinud ja see on selle hooaja kohta päris kõva saavutus," muigas Hallik irooniliselt. "Vorm on veel paha-paha, nende nädalate pealt finaali väga ei mängi."

Vahepeal oli hüppeliiges vigane, enne seda tõmbas Hallik selja ära. Ent ta avaldas nüüd ka, mis suurema osa hooajast tuksi keeras – talvel oli ta lihtsalt rääkinud müstilisest ja pikaks-pikaks veninud haigusest.

"Sain Craiovas (selles klubis Hallik alustas hooaega – V.A.) viis korda suurema koguse antibiootikume kui tohtinuks. Kaks kuud järjest. Siia Oradeasse jõudes ütlesid arstid: hea, et sa veel püsti seisad," avaldas Hallik. "Pidin rohtu saama 200 milligrammi, aga iga päev köeti 1000. Jaanuariks oli immuunsüsteem täiesti nõrk: sattusin haiglasse, palavik 40 kraadi ja kopsupõletik. Nüüd on kõik välja ravitud."

Oradea peab otsustava mängu võõral väljakul. "Eks koduväljakueelis ole siin oluline, saalides on umbes samasugune miljöö nagu Eesti – Bulgaaria mängul," võrdles Hallik olusid EM-finaalturniiri koha kindlustanud heitlusega. "Meil on võimalus olemas, läheme võitlema."