SAVISAARE SOOSIK? Jelena Glebova ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar uisuliidu pressikoverentsil alles ehitatavs Tondiraba jäähallis.Foto: Mati Hiis
Spordivaria
11. juuni 2014, 13:33

ÜLLATAV? Tondiraba spordikeskust hakkabki juhtima Jelena Glebova (69)

Tallinna linnavalitsus nimetas Tondiraba spordikeskuse direktori ametikohale iluuisutaja Jelena Glebova, kes veel hiljuti kommenteeris Delfile, et pole tööpakkumistki saanud. Tippsportlase karjääri lõpetanud uisukuulsus asub uude ametisse alates 1. juulist. 

Direktori esmaülesandeks on käivitada asutuse tegevus ja komplekteerida koosseis. Direktoriga sõlmib töölepingu Tallinna spordi- ja noorsooameti juhataja ja teostab teisi tööandja õigusi ja kohustusi.

"Tahan arendada iluuisutamist ja pean kõige olulisemaks järelkasvu ning ala populariseerimist eeskätt noorte hulgas," kommenteerib Glebova raepressi vahendusel. "Tallinna ja kogu Eesti iluuisutamine saab avatava keskuse näol kindlasti uusi võimalusi. Tegu ei ole siiski ainult uisutamise või hoki halliga, see on multifunktsionaalne kompleks, kus saab lisaks spordivõistlustele läbi viia ka kontserte ja muid üritusi," lisab ta.

Jelena Glebova kaitses juuni alguses Tallinna Ülikoolis koreograafia erialal bakalaureuse kraadi ning omab pedagoogilist kõrgharidust.

Tondiraba spordikeskus on Tallinna spordi- ja noorsooameti hallatav asutus, mis asutati Tallinna linnavolikogu 29. mai otsusega. Suvel valmiva jäähalli peaväljakut on võimalik kasutada nii iluuisutamise, jäähoki, võrkpalli, käsipalli, iluvõimlemise ja muude spordialade treeninguteks ja võistlusteks kui ka kultuuriürituste korraldamiseks. Jäähalli kahte harjutusväljakut on võimalik kasutada ilu- ja kiiruisutamise, jäähoki ja curlingu treeninguteks ja võistlusteks.