Brasiilia alistas avamängus HorvaatiaFoto: YASUYOSHI CHIBA
MM 2014
13. juuni 2014, 01:00

Brasiilia alistas draamarohkes avamängus Horvaatia (7)

Jalgpalli MMi avamängus alistas kodumeeskond Brasiilia 3:1 Horvaatia. Horvaatia läks omavärast 1:0 küll juhtima, kuid Neymari värav ning kaheldava väärtusega penalti suurendasid korraldajate eduseisu. Võidu vormistas esimesel lisaminutil Oscar.  LOE ÕHTULEHE ÜLEKANNET!
01:40
Merili Luuk

Et kõik saaksid siiski lõbusas tujus magama minna. Tänase kohtumise antikangelane ning omavärava autor Marcelo vahetas Modriciga särki ning digimuutus Marceloviciks! Head und ning lugemiseni!

01:01
Viljar Voog

Enne mängu sai vaadatud brittide ITV stuudiokommentaari ning seal kõlas konsensus, et Brasiilial on esimest korda ajaloos koosseis, mis saab paremini hakkama kaitsmisega kui ründamisega.

Tänane mängupilt keeras selle teooria pea peale – 3:1 ei ole horvaatide jaoks õiglane tulemus ja seda nii kaitse- kui ründeskoorist lähtuvalt. Kõik suuremad esikohanõudlejad eesotsas rannatoolides mängu vaadanud sakslastega hõõruvad rõõmsalt käsi: Brasiilia näitas, et nad on haavatavad ning täna nähtu ei olnud tulevaste maailmameistrite mäng.

Eks me näeme viie päeva pärast, kas tegu oli Brasiilia ajutise närvilisusega esimeses mängus kodupubliku ees, või on tegu suurema probleemiga nende koondises. Mehhiko ei ole neile kindlasti kergem pähkel pureda.

Horvaatia andis aga tänase mänguga mõista, et kuigi pärast esimesi kohtumisi on neil tabelis kirjas ümmargune null, tuleb nendega arvestada kui play-off-koha nõudlejaga.

01:00
ottjarvela

Kahju, et MMi avakohtumise järel käib jutt kohtunikust, kelle töö oli piinlik ja argpükslik. Täpselt nagu Sergei Boiko EST-HOL mängul.

00:58

Meenutame veel Neymari hoojooksu penaltiks...

00:56

3:1! Brasiilia võidab avamängu!

00:53
Viljar Voog

Varbaga. Oscar lükkab selle palli joostes varbaga Pletikosa selja taha ehk kui siin paari päeva pärast hakatakse kokku panema kaunimate väravate nimekirju, siis saab see seal kindlasti figureerima.

00:52

Vaevalt on Julio Cesar päästnud pärast Perisici pommlööki Brasiilia koondise viigist, kui juba pommitab teisel pool Oscar seisuks 3:1

00:51

Oscar lööb värava!

00:50

90. minut on alanud ning Brasiilia peatreener Luis Felipe Scolari võib päris rahulolevalt muhedana pingil istuda. Tema poisid on õnnejumalatega hästi läbi saanud. 

00:48

Tänase mängu kangelane Neymar vahetatakse välja, särava koha võtab sisse Ramires. 

00:44

HORVAATIDE PALL ON VÄRAVAS!!!! Kuid enne kõlab vile! Olic hüppab Cesarile selga ning kõik tõdevad - jõhkrutsemine oli veidi liiast. Tiksumas on 84. mänguminut ning horvaadid ei jäta jonni.

00:42

Väike naljanurk: Nii teenis Fred penalti - https://vine.co/v/bYvvXH2YYQt

00:35

Kes on mees? Mina olen mees! 

00:34
HenriAnier

Oops ref! No pen 🙈

00:33
Viljar Voog

Fred ei saa hakkama päris Rivaldo väärilise etteastega, ent võtab olukorrast maksimumi. Horvaatia kaitsjatele manitsuseks: jah, kalli brasiillasele ei olnud tugev, aga milleks üldse kohtunikule anda võimalust vilistada?
Pletikosa päästis oma ülikehva tõrjega Neymari häbist.

00:31

Neymar teeb küll väikese pette ja Pletikosa arvab nurga ära, kuid pall on sees! 2:1 ning Brasiilia on kodukamaral läinud juhtima!

00:31
ottjarvela

MM on alanud jalgpallikohtunike jaoks väga halvasti. Penalti Brasiilia kasuks oli 100% vale otsus. Piinlik eksimus.

00:30

Lovren võtab kergelt maha Fredi ning Mishimura ei heitu - see on väärt kollast kaarti ja penaltit. Kui tegevus toimunuks teise kasti läheduses, kas juhtum oleks samamoodi lahenenud?

00:29

Nüüd läks põnevaks! Brasiilia kasuks tuleb penalti! Ning Dejan Lovren saab kollase kaardi

00:26

Selfie on lahe! -  Seda arvab Manuel Neuer, kes tegeleb fotografeerimisega samal ajal kui terve Saksamaa tiim vaatab kõnealust kohtumist..

Loe rohkem