Foto: Reuters / Scanpix
MM 2014
13. juuni 2014, 10:12

Kihlveoblogi: esimene korralik mängupäev (3)

Iga mängupäev räägime Õhtulehe kihlveoblogis mängudest ja võimalustest, mida tasub jalgpalli MMi ajal jälgida. Õhtulehe panustamisamatöörist kirjutaja jälgib ausalt oma käekäiku. Panustamiseks ei kasuta me summasid, vaid ühikuid. Panustamismaailmas on igal ühikul tavaliselt väärtus nt 1 ühik = 1 euro, kuid see oleneb juba panustaja nö finantsvõimalustest, oskustest ja teadmistest. Kasutame Olybeti koefitsente.

Eilse Brasiilia mänguga läks viletsalt. Mäng oli muidu selline, nagu võis arvata, kuid ainus tõsine oht ehk vasturünnak tõigi värava, mis purustas tulemuspanused ja teist väravat ei suutnud Brasiilia vaatamata pidevalt palli valdamisele lüüa.

2. mäng: Mehhiko – Kamerun (2,18 – 3,1 – 3,55)

Algab: 13.06 kell 19

Kaks väga ägedat meeskonda, kuid eurooplaste jaoks natuke tundmatud suurused. Ja kuigi Mehhikost meenub Guillermo Franco ja Kamerunist üksjagu rohkem mängijaid, siis kihlveokontorite soosikuks on Mehhiko.

Ka statistikale pühendunud portaal 538 (FiveThirtyEeight) pakub Mehhiko võiduvõimaluseks 43 protsenti.

Kuid ei usu. Samas Kameruni võidule ei suuda ka panustada, sest Aafrika meeskonnad on lihtsalt nii ebastabiilsed ja nende peatreener pole minu jaoks selline nimi, kes peaks kõik vastased üle mängima.

Seega viik.

3. mäng: Hispaania - Holland (1,82 – 3,3 – 4,8)

Algab: 13.06 kell 22

Vaatamata viletsale vormile pean Hispaaniat siiski selles grupis ja tegelikult ka MMil üheks favoriidiks (Brasiilia, Argentiina ja Saksamaaga, neist viimane on mitmes ennustusmängus mu tiitliennustus).

Hollandile on ette heidetud noort ja seega (?) ebastabiilset kaitseliini, kuid Holland pole kunagi mängust väljas, sest kvaliteeti kasvõi üheks sähvatuseks on neil alati. Muidugi tuleb sisse kohtumisi nagu näiteks Eesti vastu, kus oldi õnnega koos, et platsilt viigiga pääseti.

Kuid tegemist on MMi avamänguga ja kui kahtled, siis panusta viiki.

4. mäng: Tšiili - Austraalia (1,43 – 4,1 – 8,4)

Algab: 14.06 kell 1

Austraaliale võiks panustada küll, kuid panus oleks, et nad teenivad MMi jooksul 0 punkti. Pikka juttu pole. Tšiili, kes on minu jaoks üks turniiri üllatusmeeskondi, korjab siit kolm punkti.

Kaaluda tasuks ehk isegi mõnda handicap panust (see tähendab, et panustan näiteks Tšiili võitu HCga -1 ehk Tšiili peaks minu panuse võitmiseks võitma vähemalt kahe väravaga, sest üks värav (-1) arvestatakse nende skoorist maha), kuid -1 on 1,72 ja -2 3,75, mis ei ahvatle.

Lisapanuse panen sellele, et Austraalia ei löö väravat (1,85).

Panused:

3x1 ühik: Tšiili võit ja Hispaania – Holland viik ning Austraalia ei löö väravat

0,5 ühikut: Mehhiko – Kamerun viik